Gözaltına alınan TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin darbedildi
DTK’ye yönelik soruşturma kapsamında dün Diyarbakır'da gözaltına alınan TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin darbedildi.

Demokratik Toplum Kongresine (DTK) yönelik soruşturma kapsamında dün Diyarbakır'da gözaltına alınan Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu ve Tevgera Jinên Azad (TJA) üyesi Sevil Rojbin Çetin'in darbedildiği ortaya çıktı. 

DTK'ye yönelik soruşturma kapsamında dün birçok kentte ev baskınları yapıldı, aralarında yerine kayyum atanan Silvan Belediyesi Eş Başkanı Naşide Toprak, Gazeteci Ayşe Kara, Rosa Kadın Derneği üyeleri ve avukatların da bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında dün akşam saatlerinde gözaltına alınan isimlerden biri de Sevil Rojbin Çetin. Çetin’in Diyarbakır kent merkezindeki evine akşam saatlerinde polis baskını yapıldı ve uzun süre devam eden aramada evdeki eşyalar dağıtıldı.

Mezopotamya Ajansının haberine göre sonrasında İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen Çetin’in darbedildiği ortaya çıktı. Gözaltında çekildiği anlaşılan fotoğrafta Çetin’in sol gözünün altında morluk, boğazında ise kızarıklıklar olduğu görülüyor.

MARDİN’E GÖTÜRÜLDÜ
Rojbin Çetin’in yargılandığı dosyanın Mardin’de görülmesinden kaynaklı Mardin’e götürüldüğü öğrenildi. 

HDP: İŞKENCECİLER GÖREVDEN ALINIP YARGILANSIN
HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ile HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Diyarbakır’da yapılan gözaltı operasyonu sırasında evinde 3,5 saat boyunca işkenceye uğrayan HDP Yerel Yönetimler Kurulu Üyesi Sevil Rojbin Çetin’in durumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. İşkence fotoğraflarını da paylaşan Beştaş ve Acar, hükümetten konuya ilişkin derhal açıklama yapmasını istedi.   
Rojbin Çetin’in önceki gün Diyarbakır’daki evinden işkence ile gözaltına alındığını belirten Meral Danış Beştaş, “Diyarbakır Emniyeti köpekleri işkence aracı olarak kullanmada yeni bir dönem başlatmıştır” dedi. Beştaş, Çetin’e köpekle işkence yapıldığını belirtti. Çetin’in kayyum atanana kadar Van Edremit İlçesi Belediyesi Eş Başkanı olduğunu da söyleyen Beştaş, “Bu işkenceye dair derhal bir açıklama bekliyoruz. Bunu yapan kimse, gerekirse özel harekatı gerekirse emniyet müdürü kim olursa olsun bugün bu işkencecilerin derhal görevden alınmasını istiyoruz. Yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz. Eğer bu işkenceyi siz yaptırmadıysanız çıkın açıklama yapın, gereğini yapın; eğer siz yaptırdıysanız da istifa edin” diye konuştu.
Ayşe Acar Başaran, “Geçen hafta çokça yürüyen bir tartışma vardı. AKP Grup Başkanvekili bir kadın kendilerinden önce kadının adının olmadığını söylüyordu. Özlem Zengin’e sesleniyoruz: Bu işkence karşısında söyleyecek bir sözünüz var mı?” diye sordu. Başaran, kadınların mücadelesinden geri adım atmayacağını da belirtti. HDP, işkence ile ilgili suç duyurusunda bulunacak.


İlgili haberler
Diyarbakır’dan Rosa operasyonuna ortak tepki: Tutu...

Diyarbakır’da bir araya gelen 15 sendika, kadın, meslek ve kitle örgütü ortak açıklamayla Rosa Kadın...

ROSA KADIN DERNEĞİ: Arkadaşlarımızı değil, kadın k...

‘Amacımız, ‘ayrımcılığa karşı olmak, her türlü şiddetle mücadele etmek, eşitliği savunmak, barışı sa...

Rosa Kadın Derneği, TJA aktivistleri ve çok sayıda...

Diyarbakır’da Rosa Kadın Derneğine sabah saatlerinde polis baskını düzenlenirken dernek yönetici ve...