Grevdeki kadınlar: ‘Birliğimiz bize güç veriyor’
Bakırköy Belediyesinde çalışan kadın işçiler, yönetimin sıfır zam dayatmasına karşı çıktıkları grevi ve mücadelelerini anlattı, 'Birbirimizin koluna girdikçe daha da güçleniyoruz' dedi.

Bakırköy Belediyesi’nde çalışan kadınlar grevin 5. gününde grev alanını anlatıyor: “Birbirimizin koluna girdikçe, birlikte halay çekip, şarkı söyledikçe daha da güçleniyoruz, kazanacağımıza inanıyoruz”


‘KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ’

Bakırköy Belediyesi’nde sıfır zam dayatmasına karşı başlatılan grev 5. gününde. 5 gündür belediye önündeki çadırda toplanan Bakırköy Belediyesi işçisi kadınlar toplu iş sözleşmelerinin imzalanmasını ve yaşanabilir bir ücret istiyor. Toplu sözleşme talebiyle greve çıktıklarını söyleyen Bakırköy Belediyesi işçisi bir kadın, “En temel bir diğer talebimiz ise iş güvencesi. İş güvencesi ve insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz. Bu yüzden buradayız ve kazanana kadar haklı mücadelemiz devam edecek. Bir arada olduğumuz sürece bu davamızı kazanacağımıza inanıyoruz. İnancımız her geçen gün daha da pekişiyor. Birbirimizin koluna girdikçe, birlikte halay çekip, şarkı söyledikçe, daha da güçleniyoruz ve kazanacağımıza inanıyoruz” dedi. Daha sonra konuşan bir kadın işçi ise, “Grevden başka çare bırakmadıkları için buradayız” diyerek, “Bize teklif edilen yüzde sıfır zam. Hissedilen enflasyonun yüzde 50’lerde olduğu bir ülkede aldığımız ücretler insanca yaşanabilir bir ücret değil. Zaman zaman umudumuzu kaybetsek de üzülsek de kadınlarla, diğer işçi arkadaşlarla birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz. Burada üstüme düşen ne varsa sonuna kadar yapmak istiyorum. Umutluyum umudumdan başka da bir şeyim yok, güzel gelişmeler olacağını umuyorum” diye konuştu.


‘YALNIZ OLMADIĞIMIZIN FARKINA VARIYORUZ’

3 yıldır zam alamadıklarını dile getiren belediye işçisi kadın, “Bugün 5. gündeyiz, umarım kısa sürede çözülür, burada çok güzel bir ortam var. Birlik ve beraberlik içindeyiz, bu gücü hissetmek çok güzel. Burada çok farklı birimlerde çalışan işçiler var. Bakırköy’ü her yeni güne yeniden hazırlayan biz işçileriz, burada bütün işçilerin birlik içinde olduğunu görmek bize umut veriyor. Çünkü tek başına farklı binalarda çalışırken insan bu gücü çok fazla hissedemiyor ama burada yalnız olmadığımızın farkına varıyoruz” dedi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ekmek ve Gül'den grevdeki Bakırköy Belediyesi işçi...

Ekmek ve Gül Bakırköy, Fatih, Avcılar, Küçükçekmece ve Esenyurt gruplarından kadınlar Bakırköy işçil...

Bakırköy Belediye işçileri Kadıköy Belediye işçile...

Bakırköy Belediyesinden işçi kadınlar, grevi sendika genel merkezinin tepeden müdahalesiyle son bula...

Bakırköy işçisi kadınların grevi, neşesi, direnci...

Bakırköy Belediyesi işçisi kadınlar baskıya rağmen arkadaşları ile birbirlerine tutunmayı ve güvenme...