Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku: Devlet avuç kadar kentte bir kadını nasıl bulamaz?
Gülistan Doku, dört bir tarafı MOBESE kameralarıyla dolu Dersim’de 300 güne yakındır kayıp! Abla Aygül Doku ‘Devlet avuç kadar kentte bir kadını nasıl bulamaz?’ diye sordu.

Munzur Üniversitesi öğrencisi iken 5 Ocak tarihinden itibaren kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku, dört bir tarafı MOBESE kameralarıyla dolu Dersim’de 300 güne yakındır kayıp! Gülistan’ın baş şüpheli Zaynal Abarakov ile son kez konuştuğu kafede ablası Aygül Doku ile görüştük. Doku kayıp haberinin ardından kente geldiğinden itibaren Eski Vali Tuncay Sonel ve bazı kamu görevlilerin kendisine sözler verdiklerini ve o dönem yapılan Twitter kampanyaları dahil birçok şeye müdahale ettiklerini söyledi. Doku, “Devlet avuç kadar kentte bir kadını nasıl bulamaz?” diye sordu.  

‘DÖNEMİN VALİSİ SÖZ VERMİŞTİ’

Gülistan ile Zaynal’ın son kez konuştukları bu kafede Zaynal’ın ısrarlı bir şekilde Gülistan’ın üzerine yürüdüğünü hatırlatan Aygül Doku, “Daha sonra Gülistan şuradan ayrıldı, karşıda minibüse bindi ve gitti. 9 ayı aşmış bir süredir de Gülistan’a ulaşamıyoruz. En ufak bir izine ulaşamıyoruz” diye konuştu.

Dönemin Valisi Tuncay Sonel’in kafeyi gören kameralardan görüntüleri incelediğini aktaran abla Doku, “Gülistan’ın intihar ettiğini söylemişti. Gülistan’ın cesedini size sudan çıkarıp vereceğiz demişti. Aylarca suda aradık ancak Gülistan’ın cesedi yoktu. Gülistan’ın intihar ettiğine o kadar emin konuşuyorsa peki bugün Gülistan’ın cesedi nerede? Bize söz vermişti. ‘2 çocuğumun üzerine yemin ederim Gülistan’ı bulmadan durmayacağım. Bu aileyi yalnız bırakmayacağım’ demişti. Ama biz bugün ne Gülistan’ın cesedine ulaşabildik ne de bugün Vali Tuncay var. Çünkü bize ‘Ona buna şey yapmayın size Gülistan’ı vereceğiz’ demişti. Ve biz bu sözün tutulup artık Gülistan’ın bize verilmesini ve bu olayın çözülmesini istiyoruz” dedi.

‘AKTAŞ ‘BU SAÇMALIĞA SON VER’ DEDİ

Kendisinin ve ailesinin hiçbir zaman Gülistan’ın intihar ettiğini düşünmediklerini ancak Dönemin Valisi Tuncay Sonel’in Gülistan’ın intihar ettiğini ve bedeninin suda olduğunu iddia ettiğini söyleyen Doku, şunları söyledi: “Şuna buna kulak asmayın, Gülistan’ın cesedini size vereceğiz’ diyordu. Daha sonra İŞKUR İl Müdürü Özdemir Aktaş ve hâlâ ne iş yaptığını bilmediğim Ferhat Haneden Güven yanımıza geliyordu. Gülistan Twitter’da Türkiye gündeminin birinci sırasına geldiği zaman Özdemir Aktaş beni ısrarla arardı. ‘Bu saçmalığa son ver, valiye güven, o size Gülistan’ı bulacak, cesedini verecek’ diyordu. Daha sonra biz Ankara’ya gittiğimiz zaman Özdemir Aktaş ‘Gitmeyin’ diyordu. Müge Anlı’ya çıktığımız zaman yine aynı şeyleri söylüyorlardı. Biz valinin bize Gülistan’ın cesedini vereceğine inanmıştık.”

‘CESET SUDAYSA NEDEN ALIP EVE GİDEMİYORUZ?’

300 gündür ne Gülistan’a ne de bir izine ulaşabildiklerini belirten Doku, “Peki Gülistan’ın cesedi nerede? Ya da neye dayanarak bu kadar emin konuşup Gülistan suda dediler? Gülistan’ın cesedi sudaysa neden cesedi alıp evimize gidemiyoruz? Bu olayın artık çözülmesini istiyoruz. En son İçişleri Bakanı ile görüştük. Bize Gülistan’ı bulacağına dair söz verdi. Şu anda da Cumhurbaşkanı ile görüşmeyi bekliyoruz. İçişleri Bakanı ‘Yeni bir somut adım atacağız’ dedi. Şu an o somut adımın nasıl bir adım olduğunu ve nasıl bir karar çıkacağını bekliyoruz. 300 gün boyunca avuç içi gibi, her köşesi MOBESE olan bir kentte bir genç kızdan nasıl hiçbir iz olmaz? Bugün güçlü bir devlet böyle küçücük, avuç içi kadar kentte nasıl bir kadını bulamaz? Bu aklımızda soru işaretlerine neden oluyor” ifadelerini kullandı.


İlgili haberler
Abla Aygül Doku: Gülistan’ın dosyası kapatılmak is...

Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, kapsamlı bir soru...

Gülistan’ın için oturma eylemi: Sadece Dersim deği...

247 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun ailesi bir dizi taleple oturma eylemine başladı. Oturma eyle...

Abla Aygül Doku: Gülistan o gece neye şahit oldu?

Zaynal Abakarov’un Gülistan Doku’ya kaybolduğu gün ‘Az kalsın senin yüzünden annemin bütün planları...