Gülistan Doku'nun ablası: Feryadımız göğe erdi ama yetkililere ermedi
Kadınlar bugün Gülistan Doku'nun akıbetini sormak için sokakta. Ablası Aygül Doku, 'Feryadımız göğe erdi ama bir türlü yetkililerin kulaklarına ve vicdanına ermedi' diyor.

Dersim’de bir yıldır kayıp olan Gülistan Doku’dan hâlâ haber yok. Kadın örgütleri yurt genelinde Doku’nun akıbetini soracak. Gülistan Doku'nun 1 yıldır bulunamamasına ilişkin konuşan abla Aygül Doku, “Feryadımız göğe erdi ama bir türlü yetkililerin kulaklarına ve vicdanına ermedi” dedi. 

Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Gülistan Doku’nun kaybolması üzerinden bir yıl geçti. Geçen sürede Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma “intihar” olasılığı üzerine yoğunlaştırıldı. 7 ocakta baraj gölünde başlatılan arama kesintilerle beraber 23 kasıma kadar devam etti ve bir sonuç elde edilemedi. Ulusal Kriminal Bürosu Dinar Köprüsü’nde herhangi bir nesnenin suya atlamadığını rapor etti.

Doku’nun en son görüştüğü ve tartıştığı baş şüpheli olarak gösterilen Zaynal Abarakov halen serbest olurken, Abarakov’un polis olan üvey babası Engin Y. soruşturmanın gizliliğini ihlalden kasım ayının sonunda açığa alındı ve hakkında Doku’ya ait bilgileri “Hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek ve bu suçu kamu görevlisi sıfatıyla yapmak”tan kamu davası açıldı.

ARTIK AÇIĞA ÇIKSIN...
Doku’nun ablası Aygül Doku, “Şunu düşünüyorum, sadece şunu istiyorum, 5 Ocak’ta yetkililerden bir Allah’ın kulu kalkıp sizin kızınızın başına şu geldi cevabını versin artık” dedi. Her köşe başının MOBESE olduğu avuç içi bir kentte gündüz ortası kardeşinin kaybolduğunu ifade eden Doku, “Yetkililer sizin kızınız kuş oldu, bunu kabul edin deme noktasına gelmişler. Ben bunu kabul ediyorum” dedi. 

'MADEM İNTİHAR ETTİ BEDENİ NİYE ORTADA YOK'

“Madem Gülistan intihar etti dediniz, neden bedeni ortada yok” diye soran Doku, “Onların tezine göre Gülistan intihar etmişse bile, bugün yine Zeynal Abarakov’un içeride olması lazımdı. Neden bu adalet sağlanmıyor? Ben bütün yetkililere bunu sormak istiyorum. Bugün bu ülkenin bir adalet bakanı, içişleri bakanı, o ilin valisi, başsavcısı varsa artık kendileri bir cevap vermeleri gerekmektedir diye düşünüyorum. Bir yetkili kalkıp cevap vermiyorsa da o yetkili biraz kendini sorgulasın” dedi.

'BİZİ BU KADAR ÇARESİZ BIRAKMAYA HAKLARI YOK'

“Çok öfkeliyiz!” diyen Doku, “Yani bir aile 21 yaşında gencecik bir kızına ulaşamıyor, ya öldürülmüşse deyin ki öldürülmüş, biz en azından deriz ki kızımızın kemikleri burada. Biz bilmiyoruz kızımız bugün akşama kadar işkenceye mi maruz kalıyor, aç mı, üşüyor mu, korkuyor mu? Bu sorularla bizim feryadımız göğe erdi ama bir türlü yetkililerin kulaklarına ve vicdanına ermedi. Yani yeter ya, yeter diyoruz artık! Benim annem babam bu yaşında sabah kalkmışlar Tunceli’ye yola düşmüşler, abim kalkmış Adana’ya yola düşmüş, Teyzem kalkmış Antalya’ya yola düşmüş, Gülistan’ın sesi olabilmek için. Yani 21’nci yüzyılda bu ailenin çektikleri bu aileye reva değil ki. Kendi ülkemizde, kendi topraklarımızda bu kadar çaresiz bırakılmaya, bizi bu kadar çaresiz bırakmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Artık bu sorular bir cevap bulmalı!”

SOKAK SOKAK GÜLİSTAN’I SORACAKLAR
Kadınlar, Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonunun çağrısıyla yurt genelinde Gülistan Doku’nun akıbetini sormak için sokaklara çıkacak.
İstanbul’da saat 18.00’de Süreyya Operası önü 
İzmir’de saat 17.30’da Halk Bankası önü
Mardin’de saat 16.00’da KESK Şubesinde
Adana’da saat 18.00’de Heykelli Parkı
Bursa’da saat 18.00’de Fomara Meydanı
Antalya’da saat 12.00’de Attalos Heykeli Önü
Ankara’da saat 18.00’de Çankaya Belediyesi Önü
Hatay’da saat 14.00’te Köprübaşı’nda
Dersim’de saat 12.00’de Seyit Rıza Meydanı’nda
Diyarbakır’da saat 12.30’da Ofis Hazal Park’da
Adıyaman’da saat 13.00’te KESK Şubesinde

Fotoğraf:MA

İlgili haberler
Gülistan Doku Adalet Komisyonları 1 yıllık raporu...

Gülistan Doku Adalet Komisyonları, üniversite öğrencisi Doku’nun kaybediliş yıl dönümüne ilişkin rap...

Bursa Kadın Platformu, 5 Ocak'ta Gülistan Doku içi...

Bursa Kadın Platformu 5 Ocak 2020’den beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun kayboluşun...

Dersim Kadın Platformu, 5 Ocak'ta Gülistan Doku'nu...

Dersim Kadın Platformu, 5 Ocak 2020’den beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun kayboluş...