‘Gülistan kaybolmadan önce Abarakov tarafından darp edildi’ iddiası
Dersim'de günlerdir haber alınamayan Gülistan Doku için çalışmalar sürdürülüyor. Kendisi ile son görüşen kişi olan Abarakov’un gözetim altında olduğu belirtildi.

Dersim'de Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Gülistan Doku'dan 9 gündür haber alınamıyor. Doku’nun ailesi Dersim Barosunda baro başkanı Kenan Çetin ile birlikte basın açıklaması yaptı. Aile adına konuşan Aygül Doku “Ailesi olarak öncelikli isteğimiz Gülistan’ın sağ olarak bulunmasıdır. Fakat başına bir şey gelmiş ise de akıbetinin en kısa zamanda ortaya çıkmasını istiyoruz” dedi. Açıklamada konuşan Baro Başkanı Çetin, şüpheli durumundaki Abarakov’un kaçtığına dair belgelerin olmadığını söyledi. Munzur Üniversitesi’nde ‘Gülistan Doku nerede?’ demek için eylem yapan öğrenciler adına yapılan açıklamada konuşan üniversite öğrencisi Damla Çınar da “Gülistan kaybolmadan bir gün önce Abarakov tarafından darp edildi” iddiasını gündeme taşıdı.

DOKU’NUN ABLASI: BAŞKA AİLELERİN YÜREĞİ YANMASIN
Dinar Köprüsü’nde ona ait olduğu iddia edilen bir makas ve Pazar günü 16.26’da Zaynal Abarakov’la yapılan 4 saniyelik bir arama dışında ellerinde sonuca götürecek bir delilin bulunmadığını aktaran Aygül Doku “Bu noktada Dersim halkının ve bütün Türkiye’nin bu konu ile ilgili alaka, hassasiyet ve duyarlığını görüyor ve Gülistan bulunana kadar devam edeceğine yürekten inanıyor ve güveniyoruz. Gülistan’ın yüreği yanmış ailesi olarak başka Gülistanların kaybolmaması ve başka ailelerin yüreğinin yanmaması için bütün insanları daha da duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi. Aygül Doku; kamuoyu, basın ve bütün kurumların kesin, somut, kafa karışıklığı oluşturmayacak bilgi ve belgelerin aileyle paylaşılmadan paylaşılmamasını istedi.

‘SAĞLIKLI SONUÇ İÇİN BİLGİ KİRLİLİĞİ OLUŞTURULMASIN’
Açıklamada konuşan Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin, Dersim’deki diğer kurumlarla, savcılıkla ve kollukla iletişim halinde olduklarını söyleyerek “Arama çalışma faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Gülistan’ın sağ bulunması hepimiz açısından önemli. Bize somut, kesin bilgiler geldikçe basınla paylaşacağız. Daha çok somut bilgiler üzerinden yürümek doğru olandır. Hassas bir konu. Farklı varsayımsal bilgiler bizi asıl noktadan uzaklaştırabilir” dedi. 

ÇETİN: ABARAKOV’UN KAÇTIĞINA DAİR BELGE YOK
Zaynal Abarakov’un kaçtığı şüphesine ilişkin şüphe doğrultusundan gerekli başvuruların yapıldığını belirten Çetin “Bizde kaçtığına dair bir bilgi yok. Aileyle birlikte başsavcılıkla görüştük” dedi. Çetin, Abarakov’un gözaltına alınması ve ailenin de ifadelerinin tekrardan alınması için gerekli başvuruları yaptıklarını söyledi. Doku’nun kaybolduğu gün yapılan 4 saniyelik telefon görüşmesine ilişkin de ilgili birimlere yazıların yazıldığını sonucun birkaç gün içerisinde açıklanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

GÜLİSTAN’IN ARKADAŞLARI: BİR ŞEYLER GİZLENİYOR
Öte yandan Munzur Üniversitesi öğrencileri de üniversite içerisinde “Gülistan Doku nerede” demek için eylem yaptı. Eylemde öğrenciler adına konuşan Damla Çınar, yeni bilgilerin ortaya çıktığını söyleyerek “Gülistan kayıp olmadan önceki gün çalıştığı yerde tanıştıkları ve bir süredir ilişikleri olduğu bilinen Zaynal’in evli olduğunu öğreniyor bunun üzerine Zaynal, Gülistan’ı polis olan babası ve annesinin yanına götürüyor 1 buçuk saate yakın görüşüyorlar ve Gülistan, evlerinden ayrılıyor. Biraz yürüdükten sonra, Atatürk Mahallesi’nde, yol kenarında Zaynal, 06 plakalı bir araçla gelip, Gülistan’a arabaya binmesini söylüyor. Gülistan binmeyince Zaynal, onu darp ederek araca zorla koymaya çalışıyor. Çevredekilerin aramasıyla gelen polis, Gülistan’ın o an şikâyetçi olmadığı için bir şey yapmadıklarını söylüyor. Bizler Gülistan’ın arkadaşları olarak bir şeylerin gizlendiğinin farkındayız. Bundan dolayı sesimiz duyurmak için eylemler yapıyor açıklamalarda bulunuyoruz fakat arkadaşlarını arayan gençlere kolluk kuvvetlerinin açıklama yapmak yerine cevabı eyleme biber gazi ve tazyikli su ile müdahale etmek oluyor. Bizler arkadaşları olarak ne olursa olsun Gülistan bulunana kadar onun sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

REKTÖR İPEK: YAKINDAN TAKİP EDİYORUM
Açıklamanın ardından rektörlüğün önüne yürüyen öğrenciler gelen öğrenciler rektör bilgi ver diye slogan attılar. Daha sonra açıklama yapan öğrencilerin yanına gelen Rektör Ubeyde İpek: “Ben sizin için buradayım ve Gülistan öğrencimiz için buradayım dedi. Gülistan’ın bulunması için bütün süreçleri yakından takip ediyorum ve bu noktada yapılması gereken her türlü izlemi, takibi ve araştırmayı devletin bütün birimleri yapıyor. An ufak ipucunun bile üzerine titizlikle gidiliyor” diye konuştu.

VALİ SONEL: ABARAKOV GÖZETİM ALTINDA
PİRHA’nın yaptığı habere göre Gülistan Doku’nun en son görüştüğü tespit edilen Zainal Abarakov’un yurtdışına kaçtığı yönündeki iddialar üzerine Doku ailesi, Vali Sonel ve emniyet müdürüyle görüştü. Bu görüşmede aileden edinilen bilgilere göre Vali Sonel’in kendilerine Zainal Abarakov’un yurt dışına kaçmadığını, yeterli delil bulunamamasından kaynaklı gözaltına alamadıklarını ve şu anda gözetimleri altında olduğu bilgisini paylaştığı belirtildi.

BARAJ GÖLÜNDE OLMADIĞI NETLEŞİYOR
Günlerdir Baraj Gölü’nde yürütülen çalışmaların yüzde 95’i tamamlanırken, AFAD ve Jandarmanın yanı sıra Su Altı Arama Kurtarma ve Deniz Kuvvetleri’nden özel bir ekip Uzaktan Kumandalı Sualtı Tespit Cihazı (ROV) ile arama çalışmalarına katıldı. Buna rağmen barajda Gülistan Doku’ya ait herhangi bir ize ulaşılamadı.
Ancak alınan bilgilere göre, Vali Tuncay Sonel’in arama çalışmalarının baraj gölünde sürmesini istediği belirtildi. Baraj gölünün yanı sıra bugünden itibaren Dinar Köprü kıyısı ve üniversite çevresindeki kırsal kesimlerde aramalar başlatıldı.


İlgili haberler
Kayıp Gülistan Doku için eylem yapan arkadaşlarına...

7 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun arkadaşları açıklama yaptı, polisin saldırısına rağmen yapılan...

Gülistan Doku’dan 8 gündür haber alınamıyor

Dersim'de kendisinden 8 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun arkadaşları e...

Arkadaşları yurtta eylem yaptı: Gülistan nerede?

Dersim’de Gülistan Doku’nun arkadaşları yurtta eylem yaparak bir kez daha ‘Gülistan nerede’ diye sor...