Gülistan’ın intihar mektubu iddiası yalanlandı: Bir yıl önce şakalaşmak için yazılmış
‘Gülistan Doku’nun intihar mektubu bulundu’ iddiasına ilişkin konuşan ailesi ve arkadaşı, mektubun bir yıl önce şakalaşmak için yazıldığını söyledi.

Kendisinden 10 gündür haber alınamayan Munzur Üniversitesi Öğrencisi Gülistan Doku için arama çalışmaları sürerken, bugün “Gülistan’ın intihar mektubu bulundu” haberleri basında yer aldı. İddiayı yalanlayan ailesi ve arkadaşı, Doku’nun bıraktığı iddia edilen mektubun bir yıl önce şakalaşmak için yazıldığını söyledi.

DHA’nın haberinde, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmadaki bilgilere göre, kendisinden 10 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’nun odasında ona ait intihar olduğu değerlendirilen bir not bulundu. Doku’nun mektubuna ilişkin Evrensel’e konuşan ablası Aygül Doku, “Bu tamamen yalan bir haber. Soruşturmada bir mektup var ama bu mektup bir yıl önce şakayla yazılmış bir mektup. Gülistan dağınık biriydi, arkadaşları da bundan dolayı hep şaka yapıyormuş Gülistan’a. Gülistan’da bir gün ‘Ben ölürsem, dolabımı toplayın ha’ diye yazmış. Bir yıl kadar önce yazılmış bir şey bu. Haber doğru değil. Buradan bütün gazetecilere habercilere sesleniyorum, lütfen bir şeyi yaparken doğruluğundan emin olmadan yapmayın” diye konuştu.

Ailesi ayrıca bu tür haberlerin kendilerini yıprattığını belirterek, “Bu haberler yayıldıkça annemin, kardeşlerimin durumunu siz düşünün. Biz zaten gerekli açıklamaları yapıyoruz, diğer iddialarda da bizim açıklamalarımız olmadan lütfen haber yapılmasın” dedi.

Mektuba ilişkin görüştüğümüz Gülistan’ın oda arkadaşlarından biri “Bir yıl önce yazılmış bir şey, biz yanındaydık yazdığında. Şakalaşmak için yapmıştı” dedi.

İlgili haberler
Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’dan hâlâ haber...

Dersim’de üç gündür haber alınamayan 21 yaşındaki Gülistan Doku’nun bulunması için polis, jandarma v...

Kayıp Gülistan Doku için eylem yapan arkadaşlarına...

7 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun arkadaşları açıklama yaptı, polisin saldırısına rağmen yapılan...

Gülistan Doku’dan 8 gündür haber alınamıyor

Dersim'de kendisinden 8 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun arkadaşları e...