Güllü Yılmaz’ı öldüren faile indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi
Diyarbakır’da yakılarak öldürülen Güllü Yılmaz’ın davasında dördüncü duruşmada karar çıktı. Katil Can Yılmaz’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 17 Ekim 2019 tarihinde eşi Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren Can Yılmaz’ın “canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme” ve “olası kastla yaralamadan” yargılandığı davada indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedildi. Olay günü kızı Dilek’i yakarak yaralayan Yılmaz’a “olası kastla yaralamaktan” ise 6 ay hapis cezası verildi. Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Yılmaz, Avukatı Halil İbrahim Demirkapu, Güllü Yılmaz’ın annesi Remziye Salın ve avukatları Şeyma Onur, Gevriye Atlı, Çiğdem Sevimli ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının Avukatı Elif Aslı Şahin hazır bulundu.

SAVCI MÜTALAASI TEKRARLANDI

Cumhuriyet Savcısı bir önceki celsede, “eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ve “olası kastla yaralama” yönünden ceza istemiyle verdiği mütalaasını tekrarlayarak, Yılmaz’ın tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti.

‘TASARLAYARAK ÖLDÜRMEK’TEN CEZA İSTENDİ

Güllü Yılmaz’ın avukatları, Can Yılmaz’ın “eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme” suçundan değil, “tasarlayarak canavarca hisle öldürme” suçundan, kızını yaralamaktan “olası kastla” değil, “canavarca hisle öldürmeye teşebbüs” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme, Yılmaz’a “eşe karşı canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçunu işlemekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, Yılmaz’ı hiçbir ceza indirim hükmünden yararlandırmadı. Mahkeme Yılmaz’a kızı Dilek Yılmaz’ı “kasten yaralamaktan” 6 ay hapis cezası verdi.

ADLİ MERCİLER KORUMADI

Mahkemenin ardından, davanın avukatları adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamayı yapan davanın avukatı ve Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi Üyesi Çiğdem Sevimli, Güllü Yılmaz’ın eşi tarafından sistematik şiddete uğradığını dile getirerek, öldürülmeden önce uğradığı şiddet nedeniyle adli mercilere başvuru yaptığını belirtti. Başvuru yapılmasına rağmen Güllü Yılmaz’a koruma kararı verilmediğini hatırlatan Sevimli, “15 gün sonra Güllü tekrar şiddete maruz kalıyor. Bu sefer sadece 7 günlük bir koruma kararı veriliyor ve son şiddetin üzerinden bir ay geçmeden Güllü Yılmaz eşi tarafından yakılarak katlediliyor” dedi.

Yargılamanın başlamasıyla kadın kurumlarının dosyaya müdahillik talebinin kabul edilmediğini dikkati çeken Sevimli, şöyle dedi: “Bu gün karar duruşması görüldü. Biz, faile ‘tasarlayarak öldürmekten’ cezalandırılmasını talep ettik. Faille, ‘eşe karşı canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Karar bizim için sevindiricidir. Her defasından buradan cezasızlığı haykırdık. Ama bu gün iyi bir ceza çıktı.”

Haber ve fotoğraf: MA


İlgili haberler
Güllü’yü katleden erkeğe ağırlaştırılmış müebbet i...

Güllü Yılmaz’ı katleden fail Can Yılmaz hakkında savcı verdiği mütalaada, ‘eşe karşı canavarca hisle...

Tanık polisler: Güllü Yılmaz eşinin kendisini yakt...

Ergani’de eşi Güllü Yılmaz’ı öldüren Can Yılmaz hakkında açılan davanın duruşmasında dinlenen tanık...

Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren zanlı çelişkili ifa...

Güllü Yılmaz’ı işkence ederek katleden Can Yılmaz’ın yargılandığı davanın ilk duruşmasında fail çeli...