Gülnur Kocabaş’ın katili Yusuf Akbulut’a ağırlaştırılmış müebbet verildi
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 22 yaşındaki Gülnur Kocabaş’ı katleden Yusuf Akbulut’a indirim uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet verildi.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 22 yaşındaki Gülnur Kocabaş’ı  pompalı tüfekle öldüren 27 yaşındaki Yusuf Akbulut , indirim uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kocabaş’ın babası Eyüp Kocabaş, “Artık kızımın mezarına daha rahat gidebilirim” dedi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesindeki elektronik malzeme üretimi yapan fabrikada çalışan Gülnur Kocabaş, 28 Mayıs 2020’de işe gittiği sırada 813 Sokak’ta Yusuf Akbulut’un silahlı saldırısına uğradı. Akbulut’un 3 el ateş ettiği Kocabaş yaşamını yitirdi. Cinayetin ardından teslim olan Yusuf Akbulut tutuklandı. Akbulut, hakkında “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Manisa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın bugün görülen 5. duruşmasına Gülnur Kocabaş’ın babası Eyüp Kocabaş ve avukatı Özgü Türk katıldı. Katil Yusuf Akbulut ise duruşmaya tutuklu bulunduğu Manisa T Tipi Cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı.

KATİL ‘PİŞMANIM’ DEDİ, AVUKATI İNDİRİM İSTEDİ

Duruşmada sanık avukatı, tasarlayarak öldürmenin gerçekleşmediğini öne sürerek haksız tahrik indirimi uygulanmasını istedi.

Katil Akbulut ise pişman olduğunu öne sürerek “Tasarlayarak yaptığım bir şey değildi” dedi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme Yusuf Akbulut’a iyi hal indirimi ve haksız tahrik indirimi olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

‘İSTEDİĞİMİZ GİBİ SONUÇLANDI’

Davanın ardından açıklama yapan Gülnur Kocabaş’ın babası Eyüp Kocabaş, “Dava istediğimiz gibi sonuçlandı. Bir üst mahkeme bozmazsa, karardan memnunuz. Adalet yerini buldu diyebilirim. Artık kızımın mezarına daha rahat gidebilirim. Benim kızım çürüdü, o da içeride çürüsün” diye konuştu.

‘EMSAL KARAR’

Kocabaş ailesinin avukatı Avukat Özgü Türk de kararın emsal niteliğinde olduğunu belirterek, “Gerek iddia makamı gerekse mağdur vekilleri olarak bizler olayın tasarlanarak işlendiğinin, tüm yargılama süreci boyunca üzerinde durduk. Fakat sanık, ısrarla olayın tasarlama olmadığını ve tahrike dayalı birdenbire işlenmiş bir cinayet olduğunu söyledi. Tüm savunmalarını bunun üzerine kurdu. Yapılan yargılama sonucu sanık alabileceği en yüksek cezayı aldı. Türk Ceza Kanunları uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Gülnur’un kendisini aldattığı, kötü sözler söylediği yönündeki savunmalara mahkeme itibar etmedi. Bu nedenle haksız tahrik indirimi de uygulanmadı. Sadece duruşmadaki hal ve tavırlarının sanığın iyi hali olabileceğine dair bir kanaat getirilmedi. Bu nedenle iyi hal indirimi de uygulanmadı. Kadın cinayetleri açısından bu karar bir nebze de olsa içimize su serpti. Elimizde emsal olarak tutabileceğimiz bir karar çıktı. En azından içimizin rahatladı” ifadelerini kullandı.

Haber-Fotoğraf: DHA


İlgili haberler
Katledilen Gülnur Kocabaş'ın davası 27 Mayıs'a ert...

Gülnur Kocabaş’ı katleden Yusuf Akbulut’un yargılandığı dava görüldü. Kocabaş’ın ablası, Akbulut’un...

Manisa’da kadınlar: Gülnur Kocabaş için sessiz kal...

Manisa’da kadınlar, öldürülen Gülnur Kocabaş için basın açıklaması yaparak kadın cinayetlerine karşı...

Manisa’dan kadın işçiler: İstanbul Sözleşmesi’nden...

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını değerlendiren kadın işçilerin bir kısmı Sözleş...