Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği: Çocuk istismarına karşı mücadelemiz sürecek
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nda ortaya çıkan çocuk istismarına ilişkin Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği açıklama yaptı.

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nda ortaya çıkan çocuk istismarına dair dernek binası önünde açıklama yaptı. Çocuk istismarının son bulmasını isteyen kadınlar, “Okula kayıtlı olmayan çocukların denetiminin yapılıp okul hayatına katılması ve bunun için devletin yetkili birimlerinin görevini yerine getirmesi gerekiyor. 2023’te de kadınlar ve çocuklar için mücadelemiz devam edecek” dedi. Açıklama şöyle: “Bizler buradan cemaat yurtlarında yaşanan taciz tecavüzlere itirazımız olduğunu söylüyoruz. İstismara hayır diyoruz ve bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz. Geçen haftalarda Eğitim Sen Başkanı açıklama yapmıştı. Birçok çocuğun okula gitmediğini, eğitim hayatından mahrum kaldığını söylemişti. Bütün bu çocuklar araştırılmalı, okullara devam etmesi sağlanmalı, devlet tarafından tüm yükümlülükler yerine getirilmeli.”

BATIKENT DAYANIŞMA PLATFORMU: İSTİSMAR DA İSTİSMARCILAR DA AKLANMAK İSTENDİ
Batıkent Dayanışma Platformu da yaptığı açıklamayla cemaatlerde yaşanan çocuk istismarına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada platform adına konuşan Mustafa Eberliköse, “Tüm ülkenin gözü önünde yaşananlar ve tartışmalara rağmen istismarcılar korunmak, kollanmak istendi. Büyüyen tepkiler üzerine birkaç gün önce istismar olayında adı geçen Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı. Hepimiz bir çocuğa baskı kuran bir aileye, tarikata; cezasızlıkla dosyayı kapatan Yargı’ya ve yaşananları görmezden gelen, denetlemeyen bir devlete şahit olduk. İstismar da istismarcılar da aklanmak istendi. “Rızası var” yalanları, “Aile kurmak kutsaldır” söylemleri ile altı yaşında bir çocuğun evlendirilmesi ve yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına neredeyse göz yumuluyordu. Cemaat ve tarikat düzeninin kurucu Saray İktidarı, kendi kurduğu düzen sürsün, buradan gelen oyları kaybetmeyeyim kaygıları ile tarikat ve cemaatlerde işlenen tüm suçları görmezden geliyor, hasır altı ederek münferit bir vaka olarak gösteriyor. Kendi eliyle bizzat Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden cemaat ve tarikatlarla protokoller imzalayarak okulların içine sokuyor, çocuklarımızı istismara açık hale getiriyor. Tüm ülkenin gözü önünde yaşananlar karşısında ise hakim ve savcılar, İktidardan aldıkları talimatla harekete geçmiyorlar. Baskı büyüyünce ise tutuklamak zorunda kalıyorlar” dedi.


İlgili haberler
Star Kadın Derneği: Oy kaybetmek istemeyen iktidar...

Çocuk istismarına ilişkin açıklama yapan Star Kadın Derneği, iktidarın oy kaybetmemek için çocuk ist...

Kadınlar istismara karşı sokakta: Tecavüz failleri...

Kadınlar Gercüş’te yaşanan tecavüz olayına ilişkin Türkiye’nin bazı illerinde sokağa çıktı. Kadınlar...

Tarikat, cemaat, AKP ve geleceğimiz

Çocuklarla evlenmenin meşrulaştırılması, taciz ve tecavüzün suç listesinden çıkarılması, kadınların...