Gülsuyu’ndan veliler: Beslenme koymakta zorlanıyoruz, ücretsiz yemek bir an önce hayata geçirilsin
Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği ‘Okullarda bir öğün ücretsiz yemek haktır’ kampanyası kapsamında okul önlerinde bildirilerle ailelere seslendi, imza topladı.

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği olarak Gülensu İlköğretim Okulu önünde “Okullarda bir öğün ücretsiz yemek haktır” kampanyası için imza topladık. Kampanyaya birçok kadın imza verdi. Kadınlar çocuklarına beslenme koymakta zorlandığını söylerken, koyulacak şeylerin kısıtlı olması nedeniyle de ne koyacaklarını şaşırdıklarını dile getirdi. Ekmek arasına koydukları peynirin kilosunun dahi çok pahalı olduğunu, peynir almaya bile güçlerinin yetmediğini dile getiren kadınlardan biri “4 tane öğrenci okutuyorum, aldığım bir kalıp kaşar peyniri üç günde bitiyor. Evde bir kişi çalışıyor gücümüz yetmiyor” diyerek bu kampanyanın bir an önce sonuçlanmasını istedi. Bir kadın da paylaşması için çocuğunun beslenmesine fazladan meyve koyduğunu ifade etti.

Kampanyaya imza vermeyen kadınlar da vardı. Çocuklarına beslenme koyabildiklerini söyleyen kadınlar “Peki neler koyuyorsunuz?” sorumuza ise karşılık vermedi.

Kadınlar imza verirken yerel yönetimlere sitemlerini de iletti. Ankara’daki Çankaya Belediyesinin çocuklara ücretsiz bir öğün yemek dağıtımına başladığından bahsettiğimiz kadınlar, “Umarım bir an önce burada da başlanır” temennisinde bulundu.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İzmir’den bir veli: Biz halkız, devletten hakkımız...

“Okullarda bir öğün sağlıklı ücretsiz yemek haktır” kampanyası sürerken İzmir Bornova’dan konuştuğum...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin ka...

İzmit Belediyesi, öğrencilerin bir öğün de olsa kaliteli ve sağlıklı yemek yiyebilmelerini sağlamak...

Çocukların beslenmesi için Meclis araştırma komisy...

HDP'li Gülüstan Kılıç Koçyiğit, okullarda en az bir öğünün ücretsiz bir biçimde verilmesi gerektiğin...