Gültepeli kadınlar: Her gün kadınların günü olmalı
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği ve Gültepe Yunus Emre Cemevi’nin ortak düzenlediği etkinlikte kadınlar 8 Mart öncesi yan yana geldi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri devam ediyor. Kocaeli’de Gültepe Yunus Emre Cemevi’nde Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, yan yana gelmenin önemine dair vurgu yaptı.

Sinevizyon gösteriminin ardından Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği adına Gözde Meydan konuştu. Sözlerine geçtiğimiz Pazar günü yaşanan polis şiddetine değinerek başlayan Meydan, “Başbakan, Cumhurbaşkanı kadınlar için methiyeler dizerken, hemen ardından ülkenin başkentinde, Ankara'da polisler kadınlara saldırdı. Hani nerede kadına dönük söyledikleri o laflar?” diye sordu.
Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği olarak çocuk istismarının önlenmesi için imza kampanyası başlattıklarını aktaran Meydan, “Karşımızdaki tablo bu iken bizler neler yapacağız, önemli olanı bu. ‘Artık yeter’ diyoruz. Gültepeli kadınlara çağrımızdır, hep birlikte bir şeyler yapalım” diye konuştu.


‘EVİ DE, ÜLKEYİ DE TEK BİR KİŞİYE BIRAKMAYALIM’
Etkinliğin devamında kadınlar da söz alarak konuştu. ‘Tek adam’ vurgusuna dikkat çeken Hatice, “Evi tek bir kişiye vermek ne kadar doğru? Ülkeyi de tek bir kişiye vermemeliyiz. O yüzden mücadele etmeliyiz” dedi. İlknur adlı bir başka kadın ise, kadınların kendi başlarına da ayakta durabileceğini belirtti. ‘Bir gün değil, her günün kadınların günü’ olduğunu vurgulayan İlknur, çocuk istismarına ilişkinde “Bir anne, bir vekil, bir bakan çıkıp ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyorsa burada büyük bir problem var. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, daha duyarlı olmamız lazım. Erkekler olmadan da kadınlar ayakta durabilir, bunun için yan yana gelmeliyiz. Her gün bizim günümüz, bir gün bize yetmez. Bir erkek bir kadından üstün değildir” dedi.

Kadınlar konuşmaların ardından bundan sonrası için Gültepe’de neler yapabileceklerini de konuştu. Aile, çocuk iletişimi, iş hayatında yaşanılan sorunlar başta olmak üzere çeşitli gündemlerle yan yana gelme kararı alan kadınlar, etkinliğin sonunda derneğin başlattığı imza kampanyasına da destekte bulundu.


İlgili haberler
GÜNÜN KAMPANYASI: İstismara karşı bir imza da sen...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Kocaeli Şub...