'Güzel bir seneye hepimizin ihtiyacı var'
Elazığ'dan kadınlar, 2024'ten beklentilerini Ekmek ve Gül ile paylaştı. Yıkım, salgın, yoksulluktan usanmış kadınlar 2024'ün güzel bir sene olmasını diliyor, hepimiz gibi...

"İki yıl önce yeni yıldan beklentilerim sorulmuş olsaydı 'Piyango biletime büyük ikramiye çıkması' diyerek tek kalemde isteğimi belirtirdim. Ama şimdi uzun uzun beklentilerim var. Bu beklentileri şöyle sıralayabilirim: Virüsten dolayı bir daha eve kapatılmamak ,depremlerden dolayı ölümlerin olmaması, savaşların bitmesi, çocuklara ve kadınlara daha doğrusu insanların tümüne yapılan tacizlerin ve tecavüzlerin son bulması, açlıktan ölmek zorunda kalan insanların olduğu bir ülkede yaşamamak, emeklerin sömürülmediği, sağlık için kuyrukta beklenmediği ve insan haklarımızın bizler talep etmeden uygulandığı bir yıl olması... Dönüp baktığımda “Ne çok şey değişmiş iki yılda” diyorum. 2024’ten genel beklentilerim bunlar, sadece beklentilerimin birkaçını yazmadım çünkü şahsi, aileye yönelik beklentiler. Tüm insanların mutlu ve sağlıklı olduğu, güldüğü bir yıl diliyorum.

Devrim Bulut

Şu an yaşama tutunma kaygısı yaşadığımızdan yeni bir seneye girerken eski yeni yıl sevinçlerimiz, pek çoğumuzda yoktur sanırım. Yeni yıldan eskiden çok mahzunca taleplerimiz olurdu ama yaşadığımız bu zorlu hayatta artık asgari ücretle geçinmenin derdinden hayal bile kuramaz hale geldik. Tek derdimiz şu hayatta geçinme derdi de değil. Sağlık sıkıntıları, depremler vs. saymakla bitmeyen sorunlarla stresli ve kaygılı hayatlarımız var. Ama dilerim ki yeni bir yıl, yeni umutlar ve güzel yarınlar getirsin hepimize. Güzel bir seneye hepimizin ihtiyacı var artık. Yeni bir yıl, yeni umutlarla gelir diyelim. Herkesin yeni yılını kutlarım.

Güler Saltık

Fotoğraf: Freepik

İlgili haberler
Foça Barış Kadınları: Yeni yıl barış, kardeşlik, u...

Foça Barış Kadınlarının etkinliğine katılan kadınlara 2024 yılından beklentilerini sorduk.

Kadınlar yeni yıl dileklerini Ekmek ve Gül ile pay...

Yeni yıla doğru giderken kadınlar, dileklerini Ekmek ve Gül ile paylaştı

Evde, işte, yeni yılda kız kardeşliğimiz var…

2023’ün son dergisinin sayfalarını çevirirken 2024’ü bol dayanışma, örgütlenme ve kazanımla düşleyel...