Haber-Sen İzmir Şubesi PTT kreşinin kapatılmasını protesto etti
PTT Kreşlerinin kapatılması kararını Haber-Sen protesto etti: ‘Kreşler, kamu kurumlarının kar edeceği, kar-zarar hesabı yapacağı yerler değildir’

PTT Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelindeki PTT Kreşlerinin kapatılması kararına karşı Haber-Sen İzmir Şubesi Bayraklı Posta İşleme Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. İzmir’de yaklaşık 40-50 ailenin kreşten faydalandığını belirtilirken, kamusal bir hizmet olması gereken kreşlerin ticari bir işletme gibi ele alınmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.  

Basın açıklamasını Haber-Sen İzmir Şubesi Kadın Sekreteri Ayşe Noyan okudu. İzmir Başmüdürlüğü bünyesinde 2018 yılında hizmet vermeye başlayan PTT Çocuk Bakımevinin zarar ettiği gerekçesi ile kapatılmak istendiğini söyleyen Noyan, “Salgın nedeniyle öğrenci sayısının düştüğü bunun da kreş gelirlerinin azalmasına neden olduğu yani kar edilemediği, zarar edildiği gerekçesi ile PTT Çocuk Bakımevinin kapatılması kabul edilemez. Kreşler, kamu kurumlarının kar edeceği, kar-zarar hesabı yapacağı yerler değildir” diye konuştu.

'KREŞ EN TEMEL SOSYAL HAKTIR'

Kreş hakkının yasalarda düzenlenmiş en temel sosyal haklardan biri olduğunu söyleyen Noyan, “Kreş sayılarının artırılması gerekirken var olan kreşlerin de bir kapatıldığına tanık olmaktayız. Devlet çocuk bakım sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır. Kreş ve çocuk bakım hizmeti bir lütuf ya da yardım değil, temel sosyal bir haktır” dedi.

Kreşlerin kolay ulaşılabilir, ücretsiz, nitelikli ve özellikle vardiyalı çalışanların çocukları için 24 saat açık olmasını talep ettiklerini dile getiren Noyan, “PTT yönetimi Çocuk Bakımevi ile ilgili bu kararını tekrar gözden geçirmeli, çocukları ve ailelerini mağdur edecek bu karardan bir an önce vazgeçmeleri gerekmektedir” dedi.

İlgili haberler
İş mi çocuk mu ikilemine çözüm: Ücretsiz, nitelik...

Biz, ‘İş mi çocuk mu’ ikileminden kurtulup işe gitmek, çocuklarımızı da ücretsiz, nitelikli, güvenli...

İzmir depremi sonrası sağlık çalışanlarının kreş t...

SES İşyeri Temsilcisi Başak Edge Gürkan, İzmir'de depremin ardından Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastan...

GÜNÜN TALEBİ: Bir sağlık emekçisi olarak 7/24 kre...

Pandemi süreciyle birlikte çocuklarının bakım sorununu daha yakıcı biçimde hisseden sağlık emekçiler...