Habibe Çevik ve Fatma Akta'yı öldüren Göksel Sağlam’ın yargılandığı dava görüldü
İzmir Çiğli'de açık cezaevinden izinli çıkarak boşandığı eşi Habibe Çevik'i ve kardeşi Fatma Akta'yı öldüren Göksel Sağlam'ın yargılandığı davanın karar duruşması 26 Mart tarihine ertelendi.

Geçtiğimiz Haziran ayında Menemen Açık Cezaevinden izinli çıkan Göksel Sağlam'ın, boşandığı eşi Habibe Çevik'i ve kardeşi Fatma Akta’yı öldürmesine ilişkin görülen davanın dördüncü duruşması bugün Karşıyaka Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada tutuklu sanık Göksel Sağlam ve sanık avukatı, katledilen kadınların ailesi, müşteki avukatlar hazır bulunurken, kadın örgütleri de davayı kalabalık şekilde takip etti. Bir önceki duruşmada savcı mütalaasında katil Göksel Sağlam için iki kez müebbet hapis cezası istemişti.

AVUKATLAR AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ
Savcının mütalaasına ilişkin savunma yapan müşteki avukatlar savcının mütalaada tasarlayarak insan öldürme suçundan ceza vermemesini kabul etmediklerini dile getirdi. Sanık Sağlam’ın cezaevinden, Habibe’nin İzmir’e geldiğini öğrendiği zaman izinli çıktığını, daha öncesinden de Habibe’yi tabip ve tehdit ettiğini, eve geldiği zamanda öldürdüğünü söyleyen avukatlar, cinayeti tasarladığının gerekçelerini anlattı. Avukatlar sanığın tasarlayarak insan öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet ceza verilmesini ve indirim uygulanmamasını talep etti.

Bugün karar duruşması olması gerekirken, mahkeme heyetinin değişmesinden kaynaklı karar duruşması 26 Mart tarihine ertelendi.

‘KADIN DÜŞMANI İKTİDARINIZA KARŞI İSYANI BÜYÜTECEĞİZ’
Dava öncesi adliye önünde basın Çiğli Kadın Platformu basın açıklaması yaptı. Kadınlar sık sık, “Yaşasın kasın dayanışması”, “Erkek adalet değil gerçek adalet” sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan Emine Akbaba, “Bugün erkek adaletin karşında gerçek adalet talebini yükselten kadınlar kazanacak, dayanışma kazanacak” dedi. Kadın cinayetlerinden sonra Diyanetin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamaları eleştiren Akbaba, “Ocak ayında 27, Şubat ayında ise 22 kadın erkekler tarafından katledildi. Devlet eliyle üstü örtülmeye çalışılan cinayetler var biz kadınların kapanmamış hesabı da var. Gülistan Doku nerede diye haykıracak Nadira'ya ne oldu diye soracağız. Biz kadınlar 6284 sayılı yasaya ve İstanbul sözleşmesine göz diken, mağdur babalar diyerek nafaka hakkımıza saldıran, cinayetleri değil boşanmayı engelleyen, kadınları failleri ile uzlaştırmaya çalışkan kadın düşmanı iktidarınıza karşı isyanı büyütecek adliyeleri, sokakları kuşatacağız” diye konuştu.

İlgili haberler
Meksikalı kadınlar bugün grevde: Kadın cinayetleri...

Meksikalı kadınlar bugün grevde. Jeanette ve Elizabeth, kadınların öfkesinin nasıl olup da mahkeme y...

Mecliste, kadın cinayetiyle yaşamını yitiren kadın...

CHP üyesi kadın milletvekilleri TBMM Genel kurlunda aldıkları sözlerle, kadın cinayetlerinde yaşamın...

Kadın avukatlar yargıdaki cinsiyetçiliğe öfkeli!

Avukat Yelda Koçak ile yargıdaki cinsiyetçiliği, avukat kadınlarından yaşadıkları sorunları ve kadın...