Hacettepe Kuir Araştırmaları Topluluğu Rektörlük tarafından kapatıldı
Hacettepe Queer Araştırmaları Topluluğu kapatılma kararına dair "Kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Hacettepe Üniversitesi Kuir Araştırmaları Topluluğu (Queer Deer), rektörlük tarafından son bir yılda inaktif oldukları iddia edilerek kapatıldı. Topluluğun resmi olarak kapatılmasına dair sosyal medyada açıklama yayınlayan Queer Deer, rektörlüğün gösterdiği gerekçenin politik bir kararın üstünü örtme çabası olduğunu belirtti.

LGBTİ KARŞITI POLİTİKA ÜNİVERSİTEDE TOPLULUK KAPATTIRIYOR

Queer Deer yaptığı açıklamada, uzun yıllardır inaktif olan ancak resmi olmaya devam eden toplulukların var olduğunu ancak Hacettepe Öğrenci Etkinlik Komisyonu içinde bulunan bileşenlerin ve atanmış rektör Mehmet Cahit Güran’ın iş birliği içinde usulsüzce topluluğu kapattığını ifade etti. Komisyonda bulunan öğrenci toplulukları temsilcilerinin kararın karşısında yer aldığını belirten Queer Deer, 2023 seçimlerinde LGBTİ’lere ve örgütlerine yönelik hedef göstermenin ve yakın zamanda gerçekleşen Büyük Aile Buluşması’nın üniversitedeki karşılığının, kendi topluluklarının kapatılması olduğunu vurguladı.

Açıklamanın sonunda hükümetin ve Hacettepe Üniversitesi’nin nefret politikalarına karşı mücadelede vazgeçmeyeceklerini söyleyen Queer Deer, “Kazanımlarımızın peşini bırakmayacağız. Yönergelerle ve hukuksuz resmi kararlarla meşrulaştırmaya çalıştığınız nefretiniz, lubunya mücadelemizi durduramaz.” dedi.

Görsel: Queer Deer sosyal medya açıklaması

İlgili haberler
Derneklere getirilmesi planlanan düzenleme: Kadın...

Editörlerimizden Elif Turgut soruyor, Sevda Karaca değerlendiriyor.

Erdoğan, anayasada değişiklik 'niyetini' açıkladı:...

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne ilişkin kanun teklifine "anayasa değişikliği yapma" hamlesiyle karşılık...

Hacettepe Üniversitesinde 23 topluluktan ortak bil...

Hacettepe Üniversitende 23 öğrenci topluluğu ortak bildiri yayımlayarak çocuk istismarına tepki göst...