Hacettepe öğrencilerinden tacize karşı açıklama: Güvenli kampüsler için önlem alın
Hacettepe Üniversitesi öğrenci toplulukları, Beytepe kampüsünde yaşanan taciz olayına dair açıklama yapıp güvenli kampüsler için yeterli önlemlerin alınmasını talep etti.

Hacettepe Üniversitesi öğrenci toplulukları, Beytepe kampüsünde meydana gelen taciz olayına dair açıklama yaptı.

13 öğrenci topluluğunun yaptığı açıklamada "Güvenli kampüsler için yeterli önlemlerin alınmasını, güvenliğin tacizlerin önüne geçecek işlevsellikte olmasını, rektörlüğün olaya dair soruşturma başlatarak sürece dahil olmasını ve sürecin şeffaf bir şekilde işletilmesini, tüm bu süreç içerisinde Petrika Gavri adlı şahsın kampüse girişinin engellenmesini talep ediyoruz" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde bir kadın arkadaşımız Beytepe Kampüsü’nde yaşadığı taciz olayını paylaşmış, onun ardından birden fazla arkadaşımız da aynı şahıs tarafından tacize uğradığını ancak şahsın 9 yıldır üniversitemiz bünyesinde bulunmasına rağmen tüm bu suçlamalar karşısında hiçbir somut adım atılmadığını gördüğümüz bir süreç yaşadıklarını iletmişlerdi.

Son yaşanan olay akabinde ise bizzat Rektör tarafından şahsın bir daha okul içerisinde barınmayacağına dair arkadaşımıza sözler verilmiş ancak bu sözlerden hiçbirinin tutulmadığını, şahıs hakkında bir soruşturma bile başlatılıp başlatılmadığını öğrenemediğimizi, hatta şahsın sonraki günlerde ‘elini kolunu sallayarak’ okul içerisinde gezdiğini gördük.

Son olarak tacize uğrayan arkadaşımıza destek veren bir başka arkadaşımız yine aynı şahıs tarafından sosyal medya üzerinden hedef gösterilmiş hakkında saldırgan ifadelerde bulunulmuştu.

Bugün bu olay hakkında rektörlüğe dilekçe vermek için giden arkadaşımız ve Kadın Çalışmaları Topluluğu yönetim kurulunda yer alan bir arkadaşımıza yine aynı kişi tarafından konuşma ısrarında bulunuldu, şahıs uzun süre arkadaşlarımızı göz hapsinde tuttu.

Tüm bu yaşananlardan sonra Hacettepe Üniversitesi toplulukları olarak; güvenli kampüsler için yeterli önlemlerin alınmasını, güvenliğin tacizlerin önüne geçecek işlevsellikte olmasını, rektörlüğün olaya dair soruşturma başlatarak sürece dahil olmasını ve sürecin şeffaf bir şekilde işletilmesini, tüm bu süreç içerisinde Petrika Gavri adlı şahsın kampüse girişinin engellenmesini talep ediyoruz!”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Hacettepe öğrencilerinden tacize karşı açıklama: G...

Hacettepe Üniversitesi öğrenci toplulukları, Beytepe kampüsünde yaşanan taciz olayına dair açıklama...

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü taciz...

Yardım istemek için Yomra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapan G.A. is...

Ege Üniversitesi öğrencileri tacize sessiz kalınma...

Ege Üniversitesi öğrencileri, hakkında taciz gerekçesiyle soruşturma açılan Prof. Dr. Zeki Eralp Bud...