Hacettepe Üniversitesinde 23 topluluktan ortak bildiri: İstanbul Sözleşmesinden çekilme kabul edilemez
Hacettepe Üniversitende 23 öğrenci topluluğu ortak bildiri yayımlayarak çocuk istismarına tepki gösterirken 1 Temmuz itibarıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı mücadele çağrısı yaptı.

Hacettepe Üniversitende 23 öğrenci topluluğu Türkiye’nin 1 Temmuz itibarıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı ortak bildiri yayımladı. “Karar geri çekilsin Sözleşme uygulansın” başlığıyla yayımlanan bildiride Sözleşme’den çekilme kararının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Bildiride geçtiğimiz günlerde Elmalı davası olarak bilinen ve iki çocuğun istismarına dair yürütülen davada fail aile üyelerinin tutuksuz yargılandığı hatırlatılarak, “İşte tam da bu yüzden tüm bu hukuksuz ve adaletsiz tutumun karşısındayız! İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyoruz!” denildi. Bildiride, 4. yargı paketi ile istismar davalarında somut delil aranması koşulu getirilerek yapılmak istenenin Elmalı davasında olduğu gibi istismarcıları aklamaya sebep olacağı vurgulandı. Bildiride şu ifadelere yer verildi: “Bugün ve aslında her gün ülkemizde benzer olaylar yaşanırken İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının alınması kabul edilemez. Biz buradayız; kadın cinayetlerinin önlenmesi için, istismarcıların değil çocukların korunması için sesimizi çıkarmaya mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Hacettepe Üniversitesi 23 Öğrenci Topluluğunun yayımladığı ortak bildiri şöyle:

KARAR GERİ ÇEKİLSİN SÖZLEŞME UYGULANSIN!

Antalya’da 7 yaşındaki kız çocuğu ile 10 yaşındaki ağabeyinin cinsel istismara maruz bırakılmalarına dair görülen Elmalı davasının duruşması sonucunda istismara uğrayan çocukların yazdıklarıyla, çizdikleriyle yaşadıklarını anlatmalarına rağmen; sanıkların ikisinin de tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 4. Yargı paketine göre cinsel istismarda ‘’kuvvetli suç şüphesi’’ yerine ‘’somut delil’’ aranması koşulu getirilmek isteniyor. Bunun gerçekleşmesi Elmalı davası gibi yüzlerce istismar davasında faillerin aklanmasına sebep olacaktır. İşte tam da bu yüzden tüm bu hukuksuz ve adaletsiz tutumun karşısındayız! İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyoruz! Bugün ve aslında her gün ülkemizde benzer olaylar yaşanırken İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının alınması kabul edilemez. Biz buradayız; kadın cinayetlerinin önlenmesi için, istismarcıların değil çocukların korunması için sesimizi çıkarmaya mücadele etmeye devam edeceğiz.

İMZACI TOPLULUKLAR
H.Ü. Kadın Çalışmaları Topluluğu
H.Ü. Tenis Topluluğu
H.Ü. Atatürkçü Düşünce Topluluğu
H.Ü. Kitap Topluluğu
H.Ü. Bilim Kültür Sanat Topluluğu
H.Ü. Sinema Topluluğu
H.Ü. İktisadi ve Toplumsal Araştırmalar Topluluğu
H.Ü. Yemek ve Tadım Topluluğu
H.Ü. Çevre Topluluğu
H.Ü. Okuma Topluluğu
H.Ü. Bilimsel Düşünce Topluluğu
H.Ü. Değişim Öğrencileri Topluluğu
H.Ü Engelsiz Topluluğu
H.Ü. Sualtı Sporları Topluluğu
H.Ü. Fizik Topluluğu
H.Ü. Sualtı Hokeyi Topluluğu
H.Ü Tıpta Ses Araştırmaları ve Müzik Topluluğu
H.Ü. MEDİSEP
H.Ü. Sanat ve Mimari Topluluğu
H.Ü. İnsansız Hava ARaçları Topluluğu
H.Ü. Toplum ve Eğitim Gönüllüleri Topluluğu
H.Ü. Yapı Topluluğu
H.Ü. Toplumsal araştırmalar topluluğu

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Fatma’yı şiddete...

Şiddete ve tacize maruz kalan Fatma’nın ikinci duruşmasında sanık Alp Kopuz’un tutuklanma talebi yin...

Hacettepeli kadınlar tartıştı: Bu mücadele yeni ka...

Biz üniversiteli kadınlar olarak haklı adalet talebimizden, hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz ve ‘İstanb...

Hacettepeli öğrenciler: Bizi tanımayan tek adam re...

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden öğrenciler İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına...