Hacettepe’de tacizciye yerleşkeye giriş yasağı
Hacettepe Üniversitesinde pek çok kadını taciz eden Petrika Gavri hakkında soruşturma başlatan üniversite yönetimi, şahsın soruşturma sonuçlanana kadar yerleşkeye girmesinin yasaklandığını duyurdu.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesinde aynı şahıs tarafından taciz edilen birçok kadının, üniversite yönetimine şikayette bulunmasının ardından Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından olaya ilişikin soruşturma açıldı. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin 14/6. maddesi uyarınca açılan soruşturma sonuçlanıncaya kadar yerleşke içerisine girişi yasaklandı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesinde aynı şahıs tarafından taciz edilen birçok kadın, üniversite yönetimine şikayette bulunmuştu. Rektörlüğün, şahsınyerleşkeye alınmayacağı sözü vermesine rağmen şahsın yine görülmesi üzerine çok sayıda öğrenci topluluğu gerekli soruşturmanın başlatılıp işlem yapılmasını istemişti. Rektörlükten herhangi bir açıklama gelmemesinin ardından görüştüğümüz üniversite yetkilileri, soruşturma açıldığını açıklamıştı.

TACİZCİ SORUŞTURMA EVRAKLARINI E-POSTA OLARAK GÖNDERDİ

Soruşturma için oluşturulan komisyon tarafından Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilen yazıda, Petrika Gavri adlı şahsa dair Beytepe Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü tarafından bir çok kez yazı yazıldığı ve tutanak tutulduğu bilgisi aktarıldı. Tutanak ve yazılar üzerine şahsın Beytepe Kız Öğrenci Yurdu önü ve civarında gezdiği bilgisi nedeniyle soruşturma kapsamındaki şikayetçi ve tanıkların gerek yerleşkedeki diğer öğrenciler ve personelin güvenliği gerekçesiyle ‘Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin 14/6. maddesi uyarınca Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesine girmesinin yasaklanması talep edildi. Bunun üzerine, Petrika Gavri adlı şahsın soruşturma sonuçlanıncaya kadar yerleşke içerisine girişi yasaklandı.

Öte yandan öğrenci toplulukları ve basında yer alan haberlerle ilgili herhangi bir açıklama yapmayan şahıs, soruşturma evraklarını da e-posta atarak haberde kullanılmasını istedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Hacettepe Üniversitesi'nde artan taciz şikayetleri...

Hacettepe Üniversitesinde pek çok kadının Petrika Gavri adlı şahıs tarafından taciz edildiğini belir...

Hacettepe öğrencilerinden tacize karşı açıklama: G...

Hacettepe Üniversitesi öğrenci toplulukları, Beytepe kampüsünde yaşanan taciz olayına dair açıklama...

Hacettepe Üniversitesinde 23 topluluktan ortak bil...

Hacettepe Üniversitende 23 öğrenci topluluğu ortak bildiri yayımlayarak çocuk istismarına tepki göst...