Hafize Kurban’ın katili indirimlerden yararlanmaya çalışıyor
Evli olduğu erkek tarafından öldürülen Hafize Kurban’ın katili yine ‘aldatıldım’ diye savunma yaptı. Duruşma 13 Mart’a ertelendi.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi Hafize Kurban'ı (23) bıçaklayarak öldüren ve hakkında “Tasarlayarak eşi kasten öldürme” suçundan dava açılan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenilen Uğur Kurban’ın (24), üçüncü duruşması görüldü.

Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşmada katil zanlısı Kurban’ın babası, erkek kardeşi, yengesi ve Hafize Kurban’ın eniştesi dinlendi.

BABA, OĞLUNU ‘ALDATILDI’ DİYE SAVUNDU!
Davada ilk olarak dinlenen sanık Uğur Kurban’ın babası Şerafettin Kurban oğlunun olay gerçekleşmeden önce kendisini aradığını, aldatıldığını öğrendiğini ve boşanma davası açacağını iddia etti. Şerafettin Kurban ifadesinde “Uğur’un evinde buluştuk, eli kanlıydı. Cama vurduğunu söyledi. Dünürüm Mustafa Balık (Hafize Kurban’ın babası) ile görüştüm ve konuştuk. Mustafa Balık aldatma konusunda yapacağımız bir şey olmadığını söyledi. Ertesi gün oğlumu alarak Gürlek köyüne diğer oğlumun yanına gittim. Tekrar dünürüm Mustafa Balık ile görüşüp anlaşmalı boşanma davası açmayı teklif ettim. Karşı taraf kabul etmedi. Ben de oğluma ‘Boşanma davasını sen aç’ dedim. Diğer oğlum Ramazan Kurban ile boşanma davası açmak için oğlum Uğur Kurban’ı gönderdim” dedi.

İfadesinin devamında Şerafettin Kurban “Olay gününden bir önceki gece oğlum Ramazan, Uğur’un ortalarda olmadığını söyledi. Ben de oğlum Uğur Kurban’ı aradım. Telefona cevap vermedi. Dünürüm Mustafa Balık’la konuşunca, onların yanında olduğunu söyledi. Oğlum Ramazan ile yanlarına gittik. O sırada Hafize ve oğlum Uğur konuşuyorlardı. Yanlarında dünürlerimiz vardı. Uğur cebinden telefonumu çıkararak, Hafize’ye bir fotoğraf gösterdi ve ‘Doğru mu bunlar?’ diye sordu. Hafize de ‘Evet aldattım, gizli gizli görüşüyordum, beni yanında götürseydi gidecektim’ dedi. Bildiklerim bundan ibarettir” diye konuştu.

UĞUR KURBAN DELİLLERİ ‘SIFIRLAMIŞ’
Baba Kurban’ın beyanının ardından Uğur Kurban’ın abisi Ramazan Kurban dinlendi. Ramazan Kurban erkek kardeşinin aldatıldığını söyleyerek, kendi evinde kaldığını söyledi. Ayrıca Hafize Kurban’a ait telefonun Uğur Kurban tarafından kendisine satıldığı söyleyen Ramazan Kurban telefonu aldığında sıfırlanmış bir şekilde aldığını ve polisler delil için telefonu istediğinde de teslim ettiğini belirtti.

Ramazan Kurban’ın ardından eşi Merve Kurban dinlendi. Merve Kurban ifadesinde telefonunun bozuk olduğunu belirterek eşinin Uğur Kurban’dan telefon satın aldığını belirtti. Telefonu sıfırlayan kişinin Uğur Kurban olduğunu belirten Merve Kurban delil yok etmek için herhangi bir şey silmediklerini söyledi.

KATİL 'KORKTUĞU İÇİN' BIÇAK TAŞIDIĞINI SÖYLEMİŞTİ...
Katil zanlısının aile ve akrabalarının ardından Hafize Kurban’ın eniştesi Halil Pelit dinlendi. Pelit ifadesinde süreç içerisinde Uğur Kurban ile görüştüklerini ve aralarında herhangi bir problem olmadığını söyledi. Hafize Kurban’ın bir süreliğine çocuklarıyla beraber evinde kaldığını söyleyen Pelit “Hafize bizde kalıyordu. Çünkü annesi ve babası köye gidecekti. Bize geldiğinde Uğur’a bizde kaldığını söylemememizi istedi. Uğur beni aradığında söylemedik biz de. Ancak sonradan Hafize, eşimin telefonundan kayınvalidesini arayarak ‘merak etmesinler’ diye bilgi vermiş. Uğur da beni arayıp ‘Senin amacın ne’ gibi şeyler sordu. Sadece bu konuda tartışmamız olmuştur” dedi.

Önceki duruşmalarda ifade veren sanık Uğur Kurban cinayet aleti olan bıçağın bacanağı Halil Pelit ve kayınpederi Mustafa Balık’tan korktuğu için taşıdığını söylemişti. Hafize Kurban’ın ailesi de Hafize’nin ölüm tehdidi aldığını ve şiddet gördüğünü ifade etmişti.

HAFİZE’NİN AİLESİ 'TANIK İFADELERİ DOĞRU DEĞİL’ DEDİ
Son olarak taraflara söz hakkı verilmesinin üzerine sanık Uğur Kurban “Çok pişmanım” dedi. Katledilen Hafize Kurban’ın babası Mustafa Balık ve kız kardeşi Hacer Balık tanıkların söylediklerinin doğru olmadığını belirttiler.

Duruşmanın sonunda hâkim duruşmanın 13 Mart 2020, saat 14’e ertelenmesine ve sanık Uğur Kurban’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İlgili haberler
Katledilen Hafize’nin babası: Birlik olursak kadın...

Boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Hafize Kurban'ın babası davaya çağrı yaptı: Bu davayı gün...

Kadınlar Hafize Kurban için adalet istedi

Boşanmak istediği erkek tarafından bıçaklanarak katledilen Hafize Kurban’ın ilk duruşması başladı. S...

Hafize Kurban’ın son sözleri ‘Kurtarın, yaşamak is...

Boşanma aşamasındaki erkek tarafından öldürülen Hafize Kurban cinayeti davasının 2. duruşması görüld...