Hafize Kurban’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet verildi
Denizli’de Hafize Kurban’ı öldüren Uğur Kurban’ın yargılandığı davada karar verildi. Sanık kasten ve tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Denizli’de 2019 yılı ağustos ayında boşanmak üzere olduğu eşi Hafize Kurban’ı öldüren Uğur Kurban’ın yargılandığı davanın karar duruşması bugün Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.  

Mahkeme kararı, Uğur Kurban’a kasten ve tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, Hafize Kurban’ın kişisel verilerini ihlal eden sanık Uğur Kurban’ın kişisel verileri ihlal suçundan beraat etmesine karar verildi.

Ağırlaştırılmış müebbet alan sanık Uğur Kurban’ın cezasının 24 yıl 4 ay 15 gün yatarı olması bekleniyor. Müşteki Avukatı Eylem Esra Yatar davadan daha yüksek bir ceza beklediklerini ve dava sonucunu bir üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

DENİZLİ’DEKİ KADIN ÖRGÜTLERİ: HAFİZE KURBAN İÇİN ADALET

Denizli’de kadın örgütleri dava öncesi Denizli Adliyesi önünde açıklama yaparak Uğur Kurban’ın en ağır cezayı almasını istedi. Kadınlar adına açıklamayı Fatoş Ilıcalı yaptı. Ilıcalı, “Adalet talebimizi, üzerinden geçen günlerde defalarca haykırdık, bugün yine katledilen tüm kadınların son nefesi, yaşamak istiyorum diyen Hafize’nin sesi olmak için toplandık. Davanın ilk duruşmalarında hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen katil uğur kurban için, son 2 duruşmada savcı tarafından tahrik indirimi talep ediliyor. Bu ve benzeri cezai indirimler katillere ödül, biz kadınların yaşama hakkına ise saldırıdır. Güvenliğimizi, yaşam hakkımızı korumak için var olması gereken kurumların katillerin aklandığı ve yeniden üretildiği yerler haline gelmesi İstanbul Sözleşmesinin uygulanmamasının sonucudur” dedi.

Katilleri ve tecavüzcüleri cesaretlendiren eril sistemin kadınları öldürdüğünü söyleyen Ilıcalı, “Hafize için tekrar ve tekrar haykırıyoruz, yaşamak istiyoruz. Duruşmaya adaletin yerini bulması ve katilin ilk mütalaada olduğu gibi ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını talep ederek müdahil olacağız” diye konuştu.


İlgili haberler
Hafize Kurban’ın son sözleri ‘Kurtarın, yaşamak is...

Boşanma aşamasındaki erkek tarafından öldürülen Hafize Kurban cinayeti davasının 2. duruşması görüld...

Hafize Kurban davasında savcı sanık için tahrik in...

Denizli’de boşanmak üzere olduğu erkek tarafından öldürülen Hafize Kurban’ın katilinin yargılandığı...

Katledilen Hafize’nin babası: Birlik olursak kadın...

Boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Hafize Kurban'ın babası davaya çağrı yaptı: Bu davayı gün...