Hakkını alamadığı otelin önünde eylem yapan Hatice nerede?
İşten çıkartılıp alacakları ödenmeyince çalıştığı otel önünde eylem yapan Hatice Durmaz'dan haber alınamıyor. Çocukları kayıp başvurusunda bulundu.

Antalya Kemer’de çalıştığı 5 yıldızlı oteldeki işinden çıkarıldıktan sonra alacakları ödenmeyen ve bu yüzden boynunu keserek otel önünde eylem yapan 4 çocuk annesi Hatice Durmaz’ın bir haftadır kayıp olduğu bildirildi. 44 yaşındaki Durmaz’ın kızı ve oğlu savcılığa başvurarak annelerinin hayatından endişe ettiklerini bildirdi.
Geçtiğimiz hafta Salı akşamı işten çıkarıldığı 5 yıldızlı otelin önünde boynuna kırık şişe parçası dayayarak maaşının verilmediğini söyleyen Hatice Durmaz, müşahede için yatırıldığı hastaneden bir gün sonra taburcu edilmişti ancak o günden sonra kendisinden haber alınamadı.
Durmaz, hastaneden taburcu edildikten sonra ailesinin yanına dönmeyince kızı Sultan Durmaz ve oğlu Murat Durmaz annelerini aramaya başladı. Kemer’e gelerek Kemer Devlet Hastanesi ve Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçen Sultan Durmaz, annelerine ulaşamadıklarını bildirdi. Hatice Durmaz’ın oğlu Murat Durmaz ise daha sonra Aksu Polis Merkezi’ne başvurarak annesinin kayıp olduğunu bildirdi ve hayatından endişe ettiğini dile getirdi. Kız kardeşi Sultan Durmaz da Kemer’de araştırma yapmaya devam etti. Sultan Durmaz, araştırmalarından bir sonuç alamayınca Kemer Cumhuriyet Başsavcılığına giderek kayıp ihbarında bulundu. Durmaz, annesinin bulunması için hastane ve otogardaki güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesini ve otobüs firmalarından bilgi alınmasını talep etti.

KIZININ DA MAAŞI ÖDENMEMİŞ
Annesinin 4 ay çalıştığı otelde kendisinin de 1 ay çalıştığını söyleyen Sultan Durmaz, annesinin eyleminden sonra kendisinin 1 aylık maaş alacağının banka hesabına yatırıldığını söyledi. Durmaz, Kemer Polis Merkezi’nde görüştüğü polislerin kendisine, “Hatice hanımın maaş alacağını elden ödedik” dediklerini anlattı.
Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı, Kemer Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek Hatice Durmaz’ın bulunması için hastane ve otogar güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesini isterken, Sultan Durmaz da annesinin fotoğraflarını bastırarak taksi duraklarına dağıtmaya başladı.

İşten atılan kadın alacağı için şişe ile boğazını kesmişti
Antalya Kemer’de 5 yıldızlı bir otelde çalışırken işten çıkarılan ve maaşını alamayan Hatice Durmaz duruma isyan etmiş ve boğazını cam şişe parçasıyla kesmişti. Durmaz kendisine engel olmaya çalışan polislere de “Patrona iyilik yapıyorsunuz, bana kötülük yapıyorsunuz. Hiç mi Allah korkusu yok sizde! Bu adam vermeyecek benim maaşımı. İnanmıyorsunuz ben deli değilim. Beni yine kandıracaklar ve gönderecekler” diye tepki göstermişti.

İlgili haberler
Sendikalaşmak istediler, kayyum tarafından işten a...

Darbe girişiminin ardından devletin el koyduğu Orkide Yağ’da işten atılan işçiler kayyuma çağrı yapt...

Meris Tekstil işçisi kadınlar haklarını istiyor

Meris Tekstil işçileri, çalışma koşullarının düzeltilmesi için sendikaya üye oldu, patron 8 işçiyi i...

GÜNÜN İSYANI: İşten atılan kadın işçi alacağı için...

Antalya Kemer’de 5 yıldızlı bir otelde çalışırken işten çıkarılan ve maaşını alamayan Hatice D. duru...