Hakkını istediği için hedef gösterilen sağlıkçılar: 1 lira ek ödeme alanlar var!
İktidar medyası tarafından özlük haklarını istedikleri için hedef gösterilen sağlık emekçileri: ‘Bakan ek ödemelerden bahsetti. Ek ödemesini almaya gittiğinde 1 lirayla karşılaşan arkadaşlarımız var.’

Emeklerinin karşılığını, özlük haklarını isteyen sağlık emekçileri sırf bu nedenle iktidara yakınlığıyla bilinen medya organlarında hedef gösterilmelerine tepkili. Daha geçen hafta bordro yakma eylemleri yaptıklarını dile getiren emekçiler, “Bakan ek ödemelerden bahsetti ama ek ödemesini almaya gittiğinde 1 lirayla karşılaşan arkadaşlarımız oldu” dedi.

Provokatif yayınlarıyla tepki çeken Akit TV’de yayımlanan bir programda konuşan Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan 6 bin liradan aşağı maaş alan hemşire olmadığını iddia ederek, sağlıkçıları özlük haklarını istedikleri için, ‘Rüşvet istiyorlar’ diyerek hedef gösterdi. Evrensel gazetesine konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yöneticileri bu açıklamalara tepki gösterdi.

‘BORDROLARIMIZI YAKIYORUZ’

SES İstanbul Anadolu Yakası Şube Eş Başkanı Nurdan Gürer, “Pandemiyle birlikte yaşadığımız sorunlar daha yakıcı bir hal aldı. Milli Eğitim Bakanı nasıl öğretmenleri yük olarak görüyorsa iktidar da sağlık emekçilerinin üç kuruşunu çok görüyor ve emekçileri hedef gösteriyor” dedi. Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan’ın “Hemşireler içinde 6 bin liradan aşağı ücret alan yok” sözlerini eleştiren Nurdan Gürer, “Bu çalışma koşullarında, artı 64 saat mesai yaparsam Murat Alan’ın dediği maaşa ulaşıyorum. Ne güvenceli ne de emekliliğe yansıyan bir ücret. Bu ay var, sonraki ay nöbetim yoksa olmayan bir paradan bahsediyorlar” diye konuştu. Yaptıkları eylemlerle gerçeği gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Nurdan Gürer, “Benim anestezi teknikeri arkadaşıma ay sonunda 76 kuruş yattı. Bunlar gerçek, bordrolarımızı yakarak bu gerçekliği göstermeye çalışıyoruz” sözlerini kullandı.

‘BİLİNÇLİ BİR SALDIRI’

SES Şişli Şube Eş Başkanı Fadime Kavak da “Ülkenin ekonomik koşulları ortada, virüsten korunabilmek için sağlık çalışanlarının iyi beslenmesi gerekiyor ama gıda fiyatları ortada. Sağlıklı beslenmenin imkanı yok. Arkadaşlarımız kış gününde doğal olarak sıcak bir evde yaşamak istiyorlar ancak istekileri kadar doğal gazı açamıyorlar. Herkesin kabusu olan ekonomik kriz sağlık çalışanlarını da derinden etkiliyor” dedi. Pandemi başladığı anda kendilerini düşünmeden salgınla mücadelenin içine girdiklerini ifade eden Kavak, “Hiçbir özlük hakkımızın, ücret talebimizin dile getirildiği bir süreç yaşamadık. Ücreti ilk dile getiren zaten Sağlık Bakanı oldu. Bu bir göz boyamaydı, hekimler dışında yararlanabilen neredeyse olmadı” diye konuştu. Ek ödemesini almaya giden sağlık çalışanlarının ay sonunda komik bir tabloyla karşılaştığını söyleyen Kavak, “1 lira ödeme alan arkadaşlarımız oldu” dedi.

SES İstanbul Aksaray Şube Yöneticisi Fadime Dursun da sağlıkçıları hedef gösteren açıklamaların hadsizlik olduğunu dile getirdi. Dursun, “Bu sağlık emekçilerine karşı bilinçli bir saldırıdır. Sağlık emekçileri bu paraları keyfinden istemiyor, yoksulluk sınırının altında yaşadıkları için istiyor” dedi. Pandemi sürecinde ağır şartlar altında çalışan ve hayatını kaybeden onlarca arkadaşları olduğunu söyleyen Dursun, “Böylesi bir tabloda sağlık emekçilerine söylenen bu sözler kendini bilmezlikten başka bir şey değildir” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Ek ödeme yerine özlük haklarımın iyileştirilmesini...

Zaten para harcamaya yerimin olmadığı bir dönemde, para yerine kişisel koruyucu ekipman ve hastanede...

Sağlık emekçisi kadınlar: Kuru ekmek zammı değil,...

Sağlık emekçileri Eyüpsultan Devlet Hastanesi önünde bir araya geldi, insanca yaşanacak bir ücret ta...

Sağlık emekçisi kadınların pandemi ile mücadelesi

Türkiye’de ‘yeni normal’e geçişle birlikte görmezden gelinen sağlık emekçisi kadınlar neler yaşıyor,...