Haklarımızı kullanmak ve çoğaltmak için 1 Mayıs’a
Genel-İş Sendikası İzmir 7 No’lu Şube’nin düzenlediği söyleşide “Haklarımızı kullanmak ve çoğaltmak için 1 Mayıs’a kitlesel katılım” çağrısı yapıldı.

Genel-İş Sendikası İzmir 7 No’lu Şube, 1 Mayıs’a giderken kadın işçilere yönelik bir söyleşi düzenledi. Sitemiz yazarlarından Onur Bakır’ın katıldığı etkinlikte “Haklarımız Var” kitabı tanıtılırken, kadın işçilerin sorunları, hakları, talepleri ve yaklaşan 1 Mayıs masaya yatırıldı.

Genel-İş Sendikası İzmir 7 No’lu Şube Sekreteri Özgür Genç’in açılış konuşması ile başlayan etkinliğe ağırlıkla taşerondan kamuya geçirilen Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi işçileri katıldı. Sendika Uzmanı Onur Bakır, sunumunda Türkiye’de kadın istihdamına ilişkin mevcut durumu verilerle paylaşırken, Haklarımız Var kitabından örneklerle kadın işçilerin yaşadığı sorunları ve haklarını aktardı.

Söyleşide görev tanımından yıllık izinlere, fazla mesaiden tatil çalışmalarına, mobbingden işçi sağlığına, emeklilikte yaşa takılan kadınlardan emeklilikte prime takılan kadınlara kadar bir dizi sorun ve hak detayları ile alındı. Sorunların çözümünde sendikal örgütlenme ve toplu iş sözleşmesinin önemine de vurgu yapılırken Bornova Belediyesi’ne ait şirkette geçtiğimiz günlerde imzalanan ve özellikle kadın işçilere önemli kazanımlar sağlayan yeni toplu iş sözleşmesinden de örnekler verildi.

Ege Üniversitesi’nde yürütülen direnişle kadro hakkına kavuşan işçi kadınların mücadelesinin de gündeme geldiği etkinlikte, belediye şirketlerine ve kadroya geçirilen işçilerin ilave tediye ve toplu iş sözleşmesi gibi sorunlarının çözümü için ülke genelinde daha yaygın ve güçlü bir mücadele yürütülmesi gerektiği de ifade edildi.

Kadın işçilerin haklarını korumasının, kullanmasının ve geliştirmesinin ancak ortak bir çaba, örgütlenme ve mücadele ile mümkün olduğunun vurgulandığı etkinlik, 1 Mayıs’a yaygın ve kitlesel katılım çağrısı ile sona erdi.

Söyleşinin ardından Bakır kitabını imzaladı.

İlgili haberler
GÜNÜN MÜJDESİ: Ekmek ve Gül’ün ilk kitabı ‘Hakları...

‘İşçi Kadınlar Soruyor, Ekmek ve Gül Yanıtlıyor’ köşemize 2018 yılında gelen sorular ve verilen yanı...

İşçi kadınlar, haklarımız, bahar, Ekmek ve Gül...

Ekmek ve Gül deneyiminin bize öğrettiği çok şey oldu... Bunlardan biri de işçi kadınların haklarını...

İzmir’den işçi kadınlar: Bu yıl sesimiz daha gür ç...

Bu yıl krizin etkisin etkisi altında 1 Mayıs’a doğru giderken İzmir’de işçi kadınlar 1 Mayıs hazırlı...