Haklarımızı yüz yıl geri götürecek uygulamalara dur diyelim
İzmir’de AKP’nin kadınlara yönelik saldırı yasalarını değerlendiren kadınlar, ‘Haklarımızı 100 yıl geri götüren yasalara izin vermeyeceğiz’ dedi.

Bornova’da bir araya gelen, Eğitim Sen, EMEP ve HDP üyesi kadınlar, Müftülük Yasası ve Boşanmaların Önlenmesi Komisyonu raporuna ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Ayşe Öğretmenin “çocuklar ölmesin” dediği için 1 yıl üç ay hapis cezasına çarptırılması da protesto edildi.
Kadınlar adına açıklama yapan EMEP Bornova İlçe Başkanı Nuray Öztürk, hükümetin kadın düşmanı politikaları ile kadınların tarihsel kazanımlarına göz diktiğini söyledi.
Kadın düşmanı politikalar nedeniyle kadınlara yönelik suçların giderek arttığını vurgulayan Öztürk, halkın oyları ile seçilen kadın vekillerin de vekilliklerinin düşürüldüğüne dikkat çekti.

LAİKLİK GÜVENCEDİR
Laikliğin hem kadınların hem de çeşitli inanç kesimlerinin haklarının korunması açısından demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Öztürk, “Eşitlik ve özgürlük için bu yasalar böyle geçmez, diyerek sürdürdüğümüz mücadelemizi, çoğaltarak devam ettireceğiz. Kadınların hem ülkemizde hem de dünyada yüzyıllar süren mücadelelerle kazandığı hakları tek adam iktidarınıza teslim etmeyeceğiz. Buradan tüm kadınlara sesleniyoruz; AKP’nin kadın düşmanı bu politikalarına geçit vermeyelim. Biz kadınları, haklarımız açısından 100 yıl geriye götürecek yasa ve uygulamalara dur diyelim. milletvekilliği düşürülen Besime Konca’ya, Ayşe öğretmene, çocuklarımıza ve haklarımıza sahip çıkalım” diye konuştu.


İlgili haberler
Müftülere resmi nikâh yetkisi... Bu daha başlangıç...

Müftülüklere resmi nikâh yetkisi medeni haklar açısından yapılacak bütüncül değişikliklerin önemli b...

İzmirli kadınlar, ‘Müftülere nikah yetkisine hayır...

İzmir’de kadınlar müftülere nikah yetkisi verilmesini kapsayan yasa tasarısını protesto etmek için b...

İzmirli kadınlar yasa tasarısına karşı sokağa çıkt...

İçişleri Komisyonunda bugün görüşülen ve Genel Kurula gönderilmek üzere Komisyondan geçen müftülere...