Haksız tahrik indirimleri faillere yol gösteriyor: Tuğba Dursun’un katilinden “ihanet” savunması
Tuğba Dursun’u öldüren Burhan Dursun, “İhaneti affedemezdim” sözleriyle kendini savundu, avukatı haksız tahrik indirimi talep etti. Pınar Gültekin'in katiline 'haksız takrik' indirimi verilmişti.

Adana'da evli olduğu Tuğba Dursun’u öldüren Burhan Dursun’un “Eşi Kasten Öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmaya maktulün kardeşleri, annesi, Adana Kadın Platformu üye ve avukatları ile sanık katıldı. Duruşma sırasında sanığın “İhaneti affedemezdim” şeklindeki ifadelerini destekleyen avukatının ihanet gerekçesi ile mahkemenin cezada indirim anlamına gelen haksız tahrikin derecesine karar vereceğini söyledi.

Önceki duruşmada Tuba Dursun’un yakınları sanığın kendi çocuklarına uyguladığı cinsel istismarı örtbas etmek için cinayeti işlediği iddiasında bulundular. Sanık, Tuğba Dursun’un ailesinin çocukları kendisine karşı doldurduklarını da iddia etti. Sanık Burhan Dursun, müşterek çocuğun tanık olarak bizzat mahkeme huzurunda dinlenmesini isterken katılan vekilleri çocuğun zaten büyük bir travma yaşadığını, babasını yeniden görmesinin bu durumu tetikleyeceğini ve çocuğu korkutacağını belirterek çocuğun adli görüşme odasında dinlenmesini talep ettiler. Mahkeme bu konuyu istismar iddiaları hakkında karar verildikten sonra karara başlayacağını açıkladı.

Duruşmada dinlenen Tuğba Dursun’un kız kardeşi Arzu Çermikli de Tuğba'nın evliliği boyunca gereksiz kıskançlıklar ile karşılaştığını anlattı. Sanığın cinayeti aldatma nedeni ile işlediğini ifade ederek "ihaneti affedemezdim" demesi dikkat çekti. Sanık vekili müvekkilinin cinayeti itiraf ettiğini, mahkemenin yalnızca haksız tahrikin derecesine karar vereceğini, usulü bir yargılama yapıldığını beyan etmesi tepkilere neden oldu.

Duruşma tanıkların dinlenmesi, bilirkişi incelemelerinin tamamlanması ve eksikliklerin giderilmesi için 6 Ekim 2022 Perşembe günü saat 11.10'a ertelendi. Sanık Burhan Dursun'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Adana Kadın Platformu davayı sonuna kadar takip edeceğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?
Cinayet geçen yılın eylül ayında Seyhan ilçesi Yeşilevler Mahallesi’nde gerçekleşmişti. Burhan Dursun’un saldırısında 10’u tek başına öldürücü nitelikte olmak üzere 13 bıçak darbesi alan Tuğba Dursun, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Tuğba Dursun’un son yıllarda kendisine hakaret edip, onur kırıcı sözler söylediğini iddia eden Burhan Dursun, “Gece vardiyasında çalışırken sürekli WhatsApp’ta çevrim içi olduğunu görürdüm. Dişi ağrıyordu, doktora ödeyeceğim parayı denkleştirmeye çalışıyordum. ‘Sen bize bakamıyorsan, ben bize bakacak birisini bulurum’ dedi. Gururum incindi” diyerek cinayeti öfke ile işlediğini iddia etti.

Fotoğraf: Evrensel