Halı sahadan, 8 Mart alanlarına çağrı
Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi halı maçında bir araya gelerek 8 Mart’a çağrı yaptı.

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde halı saha maçı düzenledi. Maç öncesinde bir araya gelen kadınlar 'Haklarımız ve Hayatlarımız İçin Sahalardayız' yazılı pankart ile sahaya çıkarak 8 Mart Pazar günü saat 14.00'te Aydın Kanza Parkı'ndan başlayacak olan yürüyüşe çağrıda bulundu.

Atölye adına konuşma yapan Yeliz Teke, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün tarihçesine değinerek "8 Mart, bizlere ne erkekler tarafından armağan edildi, ne de bir çırpıda elde edildi. 8 Mart, ne kozmetikte indirim yapılsın diye, ne de sadece çiçek dağıtılarak kutlansın diye kazanıldı. Tarihçesinden de anlaşılacağı gibi 8 Mart; tarlalarda, fabrikalarda çalışan işçi kadınların, öğrencilerin, annelerimizin, kız kardeşlerimizin emeğinin ve damla damla süzülen alın terinin günüdür" dedi.

Kazanılan hakları gasp etme çabasının gün be gün arttığına dikkat çeken Teke "Okullarımızda, kampüslerimizde, sokakta, fabrikada sürekli kendimizi koruma eğilimi içine giriyoruz. Çünkü bizi koruması gereken yasalar yetkililer tarafından değiştiriliyor" diye konuştu.

‘BİZLERİ YASAKLARLA SİNDİREMEZSİNİZ’
Kadınların sokakta olmasından korkanlara seslenen Teke "Bizleri yasaklarla, baskılarla sindiremezsiniz. Yıllardır olduğu gibi yine sokaklarda olacağız, yine dayanışma ile mücadelemizi büyüteceğiz, yine sahalarda bir arada top koşturacağız, yine hayatın her alanında varlığımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. Krizin, şiddetin, savaşın ve eşitsizliğin yaşamlarına yansımalarını kabul etmeyeceklerini vurgulayan Teke "Hijyen açısından yetersiz olan yurtlar için de, üniversitede yaşanan ışıklandırma sorunları için de, caydırıcı olmayan taciz ve tecavüz davaları için de, bir araya gelip mücadele edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı. 

İlgili haberler
Antalya: İtirazlarımızı ve ihtiyaçlarımızı konuştu...

Antalya’da kadınlar olarak günlerimizi; itirazlarımızı, ihtiyaçlarımızı ve taleplerimizi konuştuğumu...

Antalyalı kadınlar 8 Mart’ta sokakta!

Antalya’da kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Aydın Kanza parkında buluşacak.

Antalya Kadın Platformu: Mülteci kadınlar yalnız d...

Türkiye’nin, mülteciler için sınır kapılarını açacağını açıklamasıyla birlikte binlerce mülteci Edir...