'Halkın sofrasına göz dikiyorlar!'
Bursalı kadınlar Emine Erdoğan'ın 'porsiyonları küçültelim' sözlerine yanıt verdi: 'En sonunda boş tabak yiyeceğiz!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, dünyadaki israfa dikkat çektiği konuşmasında “Küresel bir seferberlikle bireysel davranışlarımızı değiştirerek insanlığı içine düştüğü bu utançtan kurtarabiliriz. Gelin hep birlikte basit önlemler alalım. Alışverişe çıkmadan önce alınacaklar listesi hazırlayalım. Porsiyonlarımızı küçültelim. Sadece ihtiyacımız kadarını alıp bozulacağını bildiğimiz yiyecekleri istiflemekten vazgeçelim" dedi. Bursalı kadınlar ise bu açıklamaya "En sonunda boş tabak yiyeceğiz" diye tepki gösterdi.

Bursalı bir kadın, Emine Erdoğan’ın porsiyonları küçültelim sözlerine “Bizim porsiyonlar bırak yarımı çeyrek zaten, en sonunda boş tabak yiyeceğiz bu doyumsuzlar yüzünden” diyerek tepki gösterdi. Kısacak bir şeyleri kalmadığını söyleyip “Halk zaten bir şey alamıyor nereden kısacaklar halen utanmadan bu cümleleri kurmaya devam ediyorlar” diyerek asıl israfı sarayın masrafları olarak değerlendirdi.

“Emine Erdoğan önce kendi israfına bir baksın, biz emekçiler aldığı maaşa dahi vergi öderken her gün temel tüketim ihtiyaçlarında, gıdaya zam gelirken bizim gibi emekli maaşı alan ve asgari ücretli çalışanların maaşı zamlar karşısında eriyip gidiyor. Asıl israf, sarayın 1000 odası için harcanan masraftır. Altın varaklı çeşmeleri, klozetleri, dahası sarayın mutfağı tasarruf etmelidir. Bizler pazara giderken değil tam ihtiyaçlarımızı almak için sadece yarımşar kilo alarak evimize dönüyoruz. Saraylardan lüks otellerden konuşmak kolay, tok açın halinden anlamazmış.İnsinler sokakta halkın içinde gezsinler  asıl israfı kim yapıyor bir görsünler” diye konuştu bir kadın.

Açıklamanın olduğu günün gecesinde yapılan zamlara da değinen bir başka kadın, “12.Cumhurbaşkanın eşinin açıklamalarından sonra bu gece zam gecesi oldu bence. Porsiyonlarımızı küçültelim derken halktan bir haber.. Elektriğe yüzde 15 zam. Doğalgaza konutta yüzde 12 sanayide yüzde 20 zam. LPG'ye 60 kuruş zam oldu. Zamladılar gece gece bizi. İstanbul Sözleşmesi'nden nasıl ki bir gece yarısı kararnamesi ile çıkıldıysa şimdi de bir gece yarısı Emine Erdoğan'ın sözlerinden sonra zamlıyorlar halkı. Emine Erdoğan'ın basit önlemler deyip ağzını açıp bunları söylemesi yine halkın sofrasına göz dikmeleridir. Doymuyorlar. Açız ey halkım diye bağırasım geliyor” sözleriyle iktidarın halkın cebine göz dikmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Pixabay

İlgili haberler
Emine Erdoğan’ın ‘Porsiyonlarımızı küçültelim’ öğü...

“Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyası kapsamında konuşan Emine Erdoğan halka seslendi, ‘Gelin p...

Emine Erdoğan’ın Hermes çantası niye bugün yine gü...

Nereden çıktı bu Hermes çanta tartışması? Gerçeklerden… Hangi gerçeklerden? Geçtiğimiz iki haftaya b...

Hayat şuranın yapıldığı saraydaki gibi değil!

‘Sizin çocuklarınızla, iktidar sahiplerinin çocuklarıyla aynı rızk düşmüyor bu ülkede yaşayanların ç...