Hastanede cinsel saldırı davası için çağrı
Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinde görev yapan sağlık emekçisi kadına yönelik cinsel taciz davasının karar duruşması 25 Ocak’ta görülecek.

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinde görev yapan sağlık emekçisi kadına yönelik cinsel taciz davasının karar duruşması 25 Ocak’ta görülecek. Aynı hastanede görevli Asistan Doktor S.E, 11 Mart’ta nöbetçi Hemşire H.Z’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı. İfadesi alınan Asistan Doktor serbest bırakıldıktan sonra açığa alındı. Hemşire H.Z. ise Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.

Aralıkta görülen son duruşmada olay gününü anlatan sanık, hemşireyle flört ettiklerini ileri sürmüştü. Ancak savcılık iddianamesinde ikili arasında olağan arkadaşlık dışında bir ilişki olmadığı belirtiliyor. Mağdur avukatının sanığın tutuklu yargılanması talebi de yine son duruşmada reddedilmişti. Hukuki süreci takip eden SES Bakırköy Şube Sekreteri Sevgi Kızılırmak karar duruşması öncesi Ekmek ve Gül'e konuştu.

DİNLENME ODASINDA SALDIRDI

Hemşirenin nöbet dinlenme odasında olduğu sırada cinsel saldırıya maruz kaldığını söyleyen Kızılırmak, saldırının ardından polisin delil olacak sperm örneklerini almadığını söyleyerek “Bu durum delillere ulaşmayı imkansız hale getiriyor” dedi. Saldırıya ilişkin görgü tanıkları olduğunu da söyleyen Kızılırmak “Sanığın daha önce birkaç kadın arkadaşımıza daha benzer girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı. Saldırıya uğrayan kadınlar evli oldukları için susmak zorunda kalmış” ifadelerini kullandı.

Sadece Yedikule değil birçok hastanede benzer saldırılar yaşandığını ancak dışarıya yansımadığını, yaşananların üzerinin hastane yönetimleri tarafından örtüldüğünü ifade eden Kızılırmak, “Hastanede erkeklerin yönetimde olması, yönetimin diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmasına yol açıyor. Genelde kadınların şikayetleri ‘iftira’ olarak değerlendirerek saldırgan korunuyor, kadın hedef haline geliyor” dedi.

MÜNFERİT DEĞİL

Hastanelerde cinsel tacizi ve şiddeti önleyen mekanizmalar olmadığını söyleyen Kızılırmak, “Dolayısıyla bu olay münferit bir mesele değil” dedi. 25 Ocak’ta Bakırköy Adliyesinde görülecek davaya çağrı yapan Kızılırmak “Sanığa beraat kararı verilirse göreve iade edilecek. Bu diğer kadın emekçiler için tehlike anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

TABURCU OLDUĞU GÜN KATLEDİLDİ

ÖTE yandan kadına dönük şiddet vakalarına her gün yenileri ekleniyor. Mardin’de doğum sonrası hastaneden taburcu olan 25 yaşındaki Vatfa Ecevit isimli kadın evli olduğu Şiyar Ecevit tarafından bıçaklanarak katledildi.

Cinayet Artuklu’ya bağlı Dara Mahallesi’nde yaşandı. Bıçaklı saldırı sonrası yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Şiyar Ecevit gözaltına alınırken, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Vatfa Ecevit hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül