Hatice Durmaz’ı bu hale kim getirdi?
Antalya’da çalıştığı otelden işten çıkarılan, alacakları ödenmeyince boğazını keserek eylem yapan ve 1 hafta haber alınmayan Hatice Durmaz tanınmayacak halde bulundu. Durmaz nasıl bu hale getirildi?

Hatice Durmaz geçen hafta Antalya Kemer’de çalıştığı 5 yıldızlı otelde işten atılmasının ardından alacakları ödenmediği için otel önünde boğazını cam parçası ile keserek eylem yapmıştı. Ardından polis ekipleri tarafından hastaneye götürülmüştü. Sonrasında 1 hafta kendisinden haber alınamamıştı. Hatice Durmaz Antalya’daki bir hastanenin acil servisinde yarı baygın halde bulundu, Durmaz’ın hafızasını kaybettiği belirtildi.

1 HAFTADIR HASTANEDEYMİŞ
Bir haftadır her yerde aranan 44 yaşındaki Durmaz, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastane polisinin kimseyle konuşmayan bir hastanın Hatice Durmaz olabileceğinden şüphelenmesiyle bulundu. Polis, oğul Murat Durmaz’ı telefonla arayarak kayıp annesinin fotoğrafını istedi. Murat Durmaz’ın internet üzerinden gönderdiği fotoğrafa bakan polis, “Hastanede yatan kadın büyük ihtimalle anneniz” deyince oğlu ve kızı hastaneye geldi. Ama çocukları gördükleri manzara karşısında şok yaşadı. Hatice Durmaz, çocuklarını bile tanımayacak haldeydi.
Geçtiğimiz hafta çarşamba günü 11.00 sıralarında Kemer Devlet Hastanesi acil servisinden ayrılan Hatice Durmaz, 7 saat sonra Antalya’nın Muratpaşa Mahallesi’nde bulunan Mark Antalya yakınında yarı baygın vaziyette bulunarak Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Adli vaka olarak kaydı yapılan kadının kaydı kimseyle konuşmadığı ve üzerinde kimlik çıkmadığı gerekçesiyle sahipsiz hasta olarak yapıldı. Olayla ilgili nöbetçi savcılık soruşturma başlattı.

HATİCE HÂLÂ OLAYIN ETKİLERİNİ YAŞIYOR
Annesinin ciddi bir travma geçirmesine rağmen hastaneye ilk götürüldüğü süreçte hemen taburcu edilmesine tepki gösteren oğul Murat Durmaz, adli mercilere başvuracağını belirterek, “Annemin kendi rızasıyla taburcu edildiğini söylüyorlar. O zaman annem tedavi istemediği halde otel önündeki eylemden sonra neden sedyeye kelepçelenerek hastaneye götürüldü?” diye sordu.
Hiç kimseyi hatırlamayan Durmaz’ın bitkin hali ve zaman zaman “yaklaşmayın” diyerek daha önce eylem yaparken yaşadığı olayların etkisinden çıkamadığı da dikkat çekti. Durmaz’ın tedavisi devam ediyor.

AÇIKLANMASI GEREKEN SORULAR?
Hatice Durmaz bulundu ama henüz yanıtlanmayan çok fazla soru var olaya ilişkin;
* Hatice Durmaz nasıl bu hale geldi?
* Durmaz’ın haklarını ödemeyen ve işten atan, Durmaz’ın ve ailesinin bu hale gelmesine neden olan patron hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı?
* Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hatice Durmaz ve kızı Sultan Durmaz’ın ödenmeyen hakları için herhangi bir girişimde/incelemede bulundu mu?
* Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, tanınmayacak hale gelen Hatice Durmaz için herhangi bir girişimde bulundu mu?
* Kayıp başvurularında ilk akla gelen yer olan hastane ve karakollar olur. 1 hafta boyunca hastanede kimliği belirlenemeyen bir kişi olduğu ve kentte de kayıp bir kadın olduğu bilindiği halde nasıl oldu da o kadının Hatice Durmaz olduğu 1 hafta sonra anlaşılabildi?
* Ve Hatice Durmaz’ın oğlunun sorduğu soru: “Annemin kendi rızasıyla taburcu edildiğini söylüyorlar. O zaman annem tedavi istemediği halde otel önündeki eylemden sonra neden sedyeye kelepçelenerek hastaneye götürüldü?”

NE OLMUŞTU?
Antalya’nın Kemer ilçesi Kiriş Mahallesinde 5 yıldızlı otelde çalışırken, aynı otelde çalışan kızıyla birlikte işten çıkarılan 4 çocuk annesi Hatice Durmaz, maaşının ödenmemesi üzerine otel yönetimiyle tartışmıştı. Alacağının ödenmemesi üzerine geçtiğimiz hafta salı günü otelin önünde boynuna kırık cam şişe parçasıyla keserek eylem yapan Hatice Durmaz, polis tarafından kelepçelenerek hastaneye kaldırılmıştı. Durmaz, çarşamba günü 11.00 sıralarında hastaneden taburcu edilmiş ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Haberin tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

İlgili haberler
GÜNÜN İSYANI: İşten atılan kadın işçi alacağı için...

Antalya Kemer’de 5 yıldızlı bir otelde çalışırken işten çıkarılan ve maaşını alamayan Hatice D. duru...

Aroma’da grev var

Kadın işçilerin de olduğu Aroma Meyve Suları İşletmesinde işçiler greve çıktı. Kadın işçiler taleple...

Hakkını alamadığı otelin önünde eylem yapan Hatice...

İşten çıkartılıp alacakları ödenmeyince çalıştığı otel önünde eylem yapan Hatice Durmaz'dan haber al...