Hatice Durmaz'ın kızı soruyor: Annemi kim bu hale getirdi?
Çalıştığı 5 yıldızlı otelde işten atılan ve alacakları ödenmediği için cam parçasıyla boğazını kesen, 1 hafta sonra tanınmaz halde bulunan Hatice Durmaz’ın kızı yaşadıklarını Ekmek ve Gül’e anlattı.

Türkiye onu geçtiğimiz haftalarda boğazına dayadığı cam parçası ile tanıdı; Hatice Durmaz. Çalıştığı 5 yıldızlı otelde işten çıkarılıp alacakları da ödenmeyince otelin önünde boğazını keserek isyan etmiş ve haklarını istemişti. Otelin önünde polis tarafından sedyeye kelepçelenerek hastaneye kaldırılan Durmaz’dan 1 hafta boyunca haber alınamadı. 1 hafta sonra bir polisin dikkatini çeken hastanın Hatice Durmaz olduğunun tespit edilmesiyle Durmaz’ın 1 haftadır Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olduğu ortaya çıktı. Ancak Hatice 1 haftada tanınmayacak duruma geldi, hafızasını kaybetti. Çocuklarını bile tanımayacak durumda olan Durmaz, herkesten ve her türlü sesten de korkuyor ve kimseyi yanına yaklaştırmıyor. Yaşananları Ekmek ve Gül’e anlatan Hatice Durmaz’ın kızı Sultan Durmaz, olayla ilgili sorumluluğu bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

ALACAKLARI ÖDENMEDEN İŞTEN ATILDI
Şu an 44 yaşında olan Hatice Durmaz bundan 7 yıl önce hiç beklenmedik bir şekilde eşini kaybetti. 3 çocuk annesi Durmaz’ın büyük kızı ve oğlu evli. Küçük kızı Sultan Durmaz ile birlikte Bilecik’te yaşıyordu. Hatice Durmaz, eşini kaybedince kızı Sultan ile birlikte eşinden kalan 900 TL ile kendilerine yeni bir yaşam kurmaya çalıştı. Ancak TOKİ’den aldıkları evin taksitini ödeyemeyince iş bulma ümidiyle oğlunun yanına, Antalya’ya yerleşti. Durmaz, Antalya Kemer’de 5 yıldızlı bir otelde soğuk yemek aşçısı olarak işe başladı. Kızı Sultan da aynı otelde, mutfakta annesinin yanında işe başladı. Ancak bu otelde, diğer işçiler gibi hiçbir zaman düzenli olarak maaşlarını alamadılar. Daha 9 yıl sürecek olan ev taksitini ödemek zorunda oldukları için yeni bir iş aramaya başladı. Hatice Durmaz ise alacakları ödenmeden işten atıldı.

1 HAFTA HABER ALINAMADI
Otelde ödenmeyen ücretini almak için defalarca girişimde bulunan ama bir çözüm bulamayan Hatice, sonunda isyan etti ve boğazına dayadığı kırık şişe parçasıyla otel önünde yaptığı eylemle gündeme geldi. Ücretinin ödenmesini isteyen Hatice, kendisine engel olmaya çalışan polislere, “Bana iyilik yapmıyorsunuz, yine beni kandıracaklar, yine vermeyecekler paramı” diyerek durumunu anlatmaya çalıştı. Otel yönetimi o sırada otelde yapılan animasyon programının sesini yükselterek Hatice'nin sesinin otel müşterileri tarafından duyulmasına engel olmaya çalıştı. Polisler, Durmaz’ı otel önünden zorla sedyeye kelepçeleyerek hastaneye kaldırdı. Hastaneden taburcu edildiğinde kendilerine haber verilmesini ısrarla isteyen çocuklarına haber verilmedi. Tedavisi tamamlandığı gerekçesiyle ertesi sabah taburcu edilen Durmaz’dan 1 hafta haber alınamadı.
Bu bir hafta içinde kızı ve oğlu her yere başvurdu annesini bulabilmek için. Ancak bir haber çıkmayınca Sultan Durmaz kayıpları arayan bir TV programına başvurdu. Uçakla programa gitmek için yola çıktığı sırada, Hatice Durmaz’ın Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olduğuna dair haber geldi. Durmaz’ın hastanede olduğu ise hastane polisinin onu haberlerde izlediği kadına benzetmesiyle ortaya çıktı. Hastaneye koşan çocukları annelerini tanınmayacak halde buldu. 44 yaşındaki Durmaz şu anda bütün seslerden ve hareketlerden korkuyor, bu nedenle de yanına kimseyi yaklaştırmıyor. Hatice Durmaz’ın nasıl bu hale geldiği ise henüz bilinmiyor.

MANİSA RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİNE KALDIRILDI
Hatice Durmaz’ın, Kemer Devlet Hastanesinden taburcu edildiği gün saat 17.00 civarında tramvay durağı yanında yarı baygın şekilde bulan vatandaşların 112’yi arayarak hastaneye götürülmesini sağladığı belirlendi. Annesinin tedavisinin bir an önce başlamasını isteyen kızı Sultan Durmaz, acilde yattığı sürece annesinin hafızasının geri gelmesinin mümkün olmayacağına inandığı için psikiyatri servisine yatırmak istedi. Ancak Antalya’da bulunan psikiyatri bölümlerinde yer olmadığı için Hatice, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

YANIT BEKLEYEN SORULAR
Şimdi Sultan Durmaz’ın kafasında yanıtını istediği sorular var. Şunları soruyor Sultan:
* Kemer Devlet Hastanesinden taburcu olurken bize bilgi verilmesini istediğimiz halde neden bilgilendirilmedik? Annemin hastaneden yalnız çıkarken sendelediği görülüyor. Bu durumda bir hasta üstelik yalnız başınayken nasıl taburcu ediliyor?
* Bir kayıp başvurusunda önce hastanelere bakılmaz mı, polis neden Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinde yatan annemi bulamadı?
* Kemer Devlet Hastanesinden taburcu olduğu saat ile baygın bulunduğu saat arasında altı saat gibi bir fark var. O 6 saat boyunca annem neredeydi ve neden baygın bulundu?
* Hafıza kaybının çok kan kaybından kaynaklı olabileceğini söylüyor doktorlar. Peki annem neden her şeyden bu kadar korkuyor. Korkularının nedeni ne?
*
Annemin baygın bulunduğu akşam hem annemin hem de benim hesabımıza alacaklarımız yatırıldı. Bunun bir anlamı var mı?
Bütün bu soruların yanıtını bulmak için Sultan Durmaz, savcılığa başvurmaya hazırlanıyor.

İlgili haberler
GÜNÜN İSYANI: İşten atılan kadın işçi alacağı için...

Antalya Kemer’de 5 yıldızlı bir otelde çalışırken işten çıkarılan ve maaşını alamayan Hatice D. duru...

Hakkını alamadığı otelin önünde eylem yapan Hatice...

İşten çıkartılıp alacakları ödenmeyince çalıştığı otel önünde eylem yapan Hatice Durmaz'dan haber al...

Hatice Durmaz’ı bu hale kim getirdi?

Antalya’da çalıştığı otelden işten çıkarılan, alacakları ödenmeyince boğazını keserek eylem yapan ve...