Helin Palandöken davasında mahkeme indirimi reddetti
Lise öğrencisi Helin Palandöken’i öldüren Mustafa Yetgin’in kendisine verilen ‘ağırlaştırılmış müebbet’ ve 28 yıl 6 ay hapis cezasına itirazı reddedildi.

İstanbul Pendik’te, lise öğrencisi 17 yaşındaki Helin Palandöken’i okul çıkışında silahla öldüren ve 2 kişiyi de yaralayan Mustafa Yetgin’in aldığı cezaya yaptığı itiraz reddedildi.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme, 5 Temmuz 2018’de Mustafa Yetgin’i “çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı. Ayrıca 2 lise öğrencisini de silahla yaralayan Yetgin hakkında “silahla kasten yaralama” ve “silahla tehdit” 28 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş ve cezasında herhangi bir indirim uygulanmamıştı.

Karar üzerine iki taraf da istinaf mahkemesine başvurdu. Yetgin, cezada indirilmesini isterken Palandöken ailesi de Mustafa Yetgin’in arkadaşı Halis Can Dağarslan’ın da olayda suçu bulunduğu için yeniden yargılanmasını talep etti.

İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin kararında usul ve esasa ilişkin bir aykırılığın bulunmadığı, delil ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin de yerinde olduğu yönünde karar vererek istinaf başvurularını esastan reddetti.

Taraflar isterse mahkeme kararı tebliğ edildikten sonraki 15 gün içerisinde temyize gidebilecek.

RET KARARINI OLUMLU BULUYORUZ
Palandöken ailesi avukatlarından Şilan Palandöken istinaf mahkemesinin sanık Mustafa Yetgin hakkında verdiği kararı olumlu bulduklarını açıkladı. Ekmek ve Gül’e konuşan Palandöken, “Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinin Mustafa Yetgin hakkında verdiği kararı olumlu buluyoruz ve emsal bir karar olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle sanık vekili tarafından yapılan itiraz başvurusunun reddedilmesi de yerinde bir karardır. Diğer sanık Halis Can Dağarslan açısından da temyize başvuracağız” dedi.






İlgili haberler
Lise öğrencisi Helin göz göre göre katledildi

Pendik’te Helin Palandöken, Mustafa Yetgin tarafından öldürüldü, yanındaki iki arkadaşı ise yaraland...

Helin Palandöken’in katiline ağırlaştırılmış müebb...

Helin Palandöken'inin katili Mustafa Yetgin'e indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verild...

Helin hâlâ bize bakıyor

Geçtiğimiz yıl silahlı saldırılarda 2 bin 279 insan can verdi. Bu acılara rağmen ‘hayırlı olsun’larl...