Hozat’ta öldürülen Zekiye Oğuz’un davası görüldü
Dersim’de hayvanlarını otlatan Zekiye Oğuz’u öldüren Medet Can Ataş’ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Duruşma 11 Haziran tarihine ertelendi.

Dersim'in Hozat İlçesi'ne bağlı Geçimli Köyü'nde hayvanlarını otlatırken Medet Can Ataş tarafından öldürülen 3 çocuk annesi 57 yaşındaki Zekiye Oğuz'un ilk duruşması bugün Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Oğuz'u öldüren katil Medet Can Ataş duruşmaya, SEGBİS'le bağlanarak ifade verdi. Dersim Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonunun ve Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezinin duruşmaya katılma talebi reddedilirken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının talebi ve Zekiye Oğuz'un eşi ve 3 çocuğunun katılma talebi kabul edildi. Duruşma sonrası sanığın tutukluluğuna devam kararı verilirken sanık Medet Can Ataş'ın psikolojik durumu hakkında rapor alınması için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevki istendi. Duruşma 11 Haziran tarihine ertelendi.

SANIK ÇELİŞKİLER İÇİN ‘HATIRLAMIYORUM’ DEDİ
Sanık ifadesinde; askerden izne ayrılırken silah çaldığını, bunu da kendisine kötü davranan komutanlara zarar vermek için yaptığını söyledi. Cinayeti de bu silahla işlediğini kabul etti. Ataş, “Köyde karşılaştık hayvanları çevirmemi istedi tam o esnada silahım düştü, silâhı görünce kafama vurdu yere düştüm ben de silahla ateş ettim iki el” dedi ve köye de, daha öncesinde bir gönül ilişkisinin olduğu kızı kaçırmak için gittiğini söyledi. Sanığın, ifadelerindeki çelişkileri soran mahkeme başkanına sanık “hatırlamıyorum” diye cevap verdi.

Zekiye Oğuz'un eşi hem sanıktan hem de sanığın askerliğini yaptığı yerden ihmalleri olduğundan şikâyetçi olduğunu söyleyerek “O birlikten çıkan silahtan dolayı bir kişi hayattan koparıldı” dedi.

GÜVENLİK SAĞLANIRSA KEŞİF YAPILACAK
Duruşma sonunda avukatların, olayın gerçekleştiği yerde keşif yapılması isteği Hozat Jandarma Komutanlığına yazılacak müzekkere sonrasında keşif güvenliği verilmesi halinde keşfin yapılabileceği kabul edildi. Ayrıca, sanık Medet Can Ataş'ın psikolojik durumu hakkında rapor alınması için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevki istendi.

İlgili haberler
Hozat’ta bir kadın öldürüldü

Dersim’in Hozat ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğrayan Sakine Oğuz adınd...

GÜNÜN RAKAMI: 2019 son 10 yılda en çok kadın cinay...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve CHP Milletvekili Necati Tığlı’nın raporları kadın cina...

Mahkemeden kadın cinayetine iki kez indirim: Bir a...

Mahkeme kadın cinayetinde, sanığın beyanlarına itibar etti ve indirim uyguladı. Ayrıca sanık için, e...