Hugo Boss işçileri: Verilen sözler masada kaldı
Sendikalaştıkları için işçilere baskı uygulayan, aralarında işyeri temsilcileri bulunan çok sayıda işçiyi işten atan Hugo Boss mağazası önünde eylem yapıldı: Sendika tanınsın, verilen sözler tutulsun.

İzmir’de işçilerin TEKSİF’te örgütlenmesinin ardından yüzlerce işçiyi işten atan Hugo Boss, içinde satış mağazasının bulunduğu İstinye Park AVM önünde protesto edildi. Türk-İş’e bağlı sendika yöneticileri ve üyelerinin de katıldığı eylemin, AVM içinde yapılmasına polis izin vermedi. TEKSİF Genel Başkan Yardımcısı Ersin Çelik, Hugo Boss Türkiye yönetimini sendika düşmanlığından vazgeçmeye çağırdı.

SENDİKALI İŞÇİLERE BASKI DEVAM EDİYOR
Yüzlerce işçinin Anayasanın kendilerine tanıdığı sendikalaşma hakkını kullandığı için işten atıldığını dile getiren Ersin Çelik şöyle konuştu: “Yüzlerce sendikalı arkadaşımız şu an fabrika içerisinde baskı ve tacize maruz kalmaya devam ediyor. Sendikaya üye arkadaşlarımız odalara çekilerek zorla sendikadan istifa ettiriliyor.”

Fabrika yönetimiyle diyalog kurmak adına yapılan toplantılarda verilen sözlerin tutulmadığını, sendika düşmanı tavrın değişmediğini hatırlatan Çelik, “İşyerine sendika temsilcisi atadık ancak ilk olarak temsilcimizi işten attılar. İşten atılan temsilcilerimizin aileleri, akrabaları da işten atılarak işçilere gözdağı verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verdiği sendika üye listesi işyeri tarafından ele geçirildi. Bu yolla üyelerimiz tehdit edilmeye, işten atılmaya başlandı” diye konuştu.


MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
İşten atılan işçiler geri alınana ve Hugo Boss’ta TİS imzalanana kadar mücadelenin süreceğini dile getiren Çelik, Hugo Boss yönetiminin sendikalaşmaya karşı sergilediği düşmanca tavırdan biran önce vazgeçmeye çağırdı: “Biliniz ki bugünkü uyarımız daha başlangıçtır. Haklı sesimizi uluslar arası platforma taşıyacağız. Hugo Boss Türkiye yönetimi emek düşmanı tavırdan vazgeçmezse bir sonraki eylemimiz markanın merkezi olan Almanya Gensingen’de gerçekleştireceğiz.”


İlgili haberler
İkizler Tekstil işçileri sendika haklarına sahip ç...

Sultangazi’deki Hamaratlı-İkizler Tekstil işçileri TEKSİF’te örgütlendi. Fabrikadaki sendikalaşma üz...

Otomasyon tehdidine karşı kadınların sendikalara i...

İşler giderek daha fazla oranda otomasyonla yürütülmeye başladı. Üstelik bu işler, özellikle kadınla...

‘Ronaldo, sen beni bilmiyorsun, ama senin tişörtün...

Adidas ve Nike futbolculara rekor düzeyde paralar verirken, futbolcuların formalarını diken kadınlar...