Huzurevi çalışanları grevde
Antalya’da bir huzurevinde toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca Sağlık İş Sendikası üyesi hasta bakıcı 2 kadın greve çıktı.

Antalya Konyaaltı Toros Mahallesinde bulunan özel huzurevinde toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca Sağlık İş Sendikası üyesi hasta bakıcı 2 kadın greve çıktı.

Huzurevi çalışanları, ağır çalışma koşulları ve düşük ücretler nedeniyle sendikalaşmış ve yetki almıştı. Toplusözleşme görüşmeleri devam ederken patronun tehditleri sonucu yaklaşık 30 işçi istifa etmişti, bu sırada TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için grev kararı alınmıştı. Alınan kara gereği sendikadan istifa etmeyen ve huzurevinde yaklaşık 10 yıldır çalışan 2 hastabakıcı kadın 10 gün önce greve çıktı.10 yıldır asgari ücretle çalıştıklarını, az kişiyle çok iş yapmaya zorlandıklarını anlatan kadın işçiler, koşulların düzeltilmesini istiyor.

BİR HASTA BAKICIYA 22 HASTA
Grevde 10. güne giren Arzu Başaran ve Hatice Şener çalışma koşullarını şöyle anlattı: “Burada yaklaşık 100 hasta var, bir hasta bakıcıya 22 hasta düşüyor. Çoğumuz bel fıtığı, sinir sıkışması sorunları yaşıyoruz. Çünkü az kişiyle çok çalıştırıyorlar, yeni çalışan almıyorlar, ücretler de düşük, asgari ücret alıyoruz.”

16 yaşında çalışmaya başlayan ve hep sağlık sektörü içinde olan 36 yaşındaki Arzu Başaran, “İki kişi de olsak haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Hatice Şener de oruçlu olmasına rağmen grev alanından ayrılmıyor. 12 yıldır huzurevinde çalışan Şener’in 2 çocuğu var, eşi de asgari ücretle apartman görevlisi olarak çalışıyor. Ekonomik olarak çok zorlandıklarını söyleyen Şener, “Buradaki 12 yıllık emeğimden vazgeçmeye niyetim yok” diye konuştu.

İlgili haberler
GÜNÜN GREV HİKAYESİ: Tepside pişmiş kuru fasulye

Tepside pişmiş 4 kilo kuru fasulye, grevci işçilerin ve dayanışmanın coşkusu. Kadınlardan bir grev ö...

GÜNÜN BELLEĞİ: Bursalı ipek işçisi kadınların grev...

Bursa, koza sayesinde bir işçi kenti olmuştu. Köylerde on binlerce aile kozalıkla geçinirken, şehird...

Tamamı kadınlardan oluşan bir grev komitesi

Grev meydanında bir araya gelen binlerce işçinin bir grev komitesi kurması gerekiyordu. Tamamı kadın...