İddianameden: Duygu Delen bayılana kadar darbedilip balkondan atıldı
Duygu Delen’in ölümüne ilişkin adli tıp ve bilirkişi raporları sonrası hazırlanan iddianamede Mehmet Kaplan’ın Delen’i bilinci kapanacak kadar darbedip balkondan attığı ifade edildi.

Antep’te 17 yaşındaki Duygu Delen’in, babası iş insanı olan Mehmet Kaplan’ın (20) evinde yüksekten düşerek yaşamını yitirmesine ilişkin yürütülen soruşturmada savcılık, adli tıp ve bilirkişi raporlarının tamamlanmasıyla iddianameyi hazırladı. İddianamede, Duygu’nun önce bilinci kapanacak kadar darbedildiği, ardından balkondan atıldığının anlaşıldığı belirtildi. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen tutuklu sanık Kaplan hakkında hazırlanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 

13 Ağustos’ta yaşamını yitiren Duygu Delen’in, Mehmet Kaplan’ın 4’üncü kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar ettiği öne sürülmüştü. Mehmet Kaplan, tartıştığı Delen’in intihar ettiğini iddia ederken olaya ilişkin cinayet şüphesiyle soruşturma başlatılmıştı. Gözaltına alınan Mehmet Kaplan, çıkarıldığı mahkemece “cinsel istismar” ve “kasten öldürme” suçlarından tutuklanmıştı.

İNTİHAR ETMEDİ

DHA’nın haberine göre olaya ilişkin adli tıp kurumu ve bilirkişi raporlarının gelmesinin ardından savcılık iddianameyi hazırladı. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Duygu Delen’in iddia edildiği gibi intihar etmediği, bilinç kaybına neden olacak şekilde darbedilince bayıldığı ve Mehmet Kaplan tarafından balkondan atıldığı ifade edildi.

KAPLAN’IN İFADESİ DE İDDİANAMEDE YER ALDI

İddianamede, sanık Mehmet Kaplan’ın emniyetteki ifadesine de yer verildi.

İfadesinde “Üç aydır kendisiyle açık giyindiği için aramızda çıkan tartışma nedeniyle ayrıydık. Olay günü buluştuk ve eve geldik” diyen Kaplan, Delen’in telefonunda eski erkek arkadaşlarıyla olan fotoğraflarını görünce sinirlendiğini ve tartıştıklarını öne sürdü. İfadede, “Sinirlendim ve Duygu’ya tokat attım. Bu sırada Duygu telefonunu almak isteyince aramızda itişme yaşandı. Üzerime saldırdı telefonuna daha fazla bakmama engel olmak için, aramızda arbede yaşandı. Ben kendisini itekledim, telefonunu da yanına doğru fırlattım” beyanları yer aldı.

Duygu Delen’in “su içmek için mutfağa yöneldiği sırada balkondan atladığını” öne süren Kaplan, “Kesinlikle kendisini yukarıdan atmam ya da kendisini atması için bir hal hareket ve telkinim olmamıştır. Olayın bu şekilde sonuçlanmasından dolayı pişmanım” iddialarını dile getirdi.

Mehmet Kaplan’ın cep telefonunun incelemesinde ise notlar kısmında Duygu’ya hitaben yazdığı silinmiş mektup şeklinde 4 içeriğe ulaşıldı. Mektup içeriklerinde Kaplan’ın ayrılıktan üzüntü ve pişmanlık duyduğunu ifade ettiği, Duygu’nun “açık giyinmesinden” sitem ettiği belirlendi.

DUYGU DELEN: O KADAR ÇOK SIKIP KISITLIYOR Kİ…
Duygu Delen’in cep telefonunun incelenmesinde de “Kendimi koca kadınlar gibi hissetmeye başladım. Bunun sebebi de şunu yapınca Mehmet Can laf edecek, şunu deyince şöyle olacak, bunu yapınca da böyle olur düşüncesi yüzünden. Acaba bana kızacak mısın diye diken üstündeyim” ve “Mehmet Can o kadar çok sıkıp kısıtlıyor ki yaşama sevinci kalmadı bende” ifadelerinin yer aldığı silinmiş notlar bulundu.

‘KIZIMIN VÜCUDUNDA ZAMAN ZAMAN MORLUK VE TIRNAK İZLERİ OLURDU’

Duygu Delen’in annesi Şenel Delen’in ifadesine de iddianamede yer verildi. Anne Delen “Bir gün burnunda bir morluk gördüm ve nasıl olduğunu sorduğumda kızım banyodan düştüğünü söyledi. Bunun üzerine kızımı hastaneye götürdüm ve beyin MR’ı çektirdim. Hatta zaman zaman vücudunun çeşitli yerlerinde morluk ve tırnak izleri olurdu. Nasıl olduğunu sorduğumda bana arkadaşları ile şakalaştığını söylerdi. Kızım hayat dolu neşeli, sevecen, dertlerini bana anlatabilen, sorunlarına dışarıda çözüm aramayan birisiydi. Kızımın kesinlikle intihar etmiş olabileceğini düşünmüyorum” dedi.

Adli tıp ve bilirkişi raporlarının da incelenmesinin ardından savcılık tutuklu sanık Mehmet Kaplan hakkında, “Çocuğu kasten öldürme” suçunun yanı sıra “Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “hakaret” ve “nitelikli yağma” suçlarından cezalandırılmasını istedi.


İlgili haberler
17 yaşındaki Duygu Delen’in ailesinin avukatı: Oto...

Antep'te Atlantik Halı'nın sahibinin oğlu Mehmet Kaplan tarafından pencereden atıldığı düşünülen 17...

Duygu Delen’in arkadaşları: ‘Duygu şiddet görüyord...

Babası iş insanı olan eski erkek arkadaşının evinden şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren Duygu...

Duygu Delen’in arkadaşları: ‘Kimsenin gücünden, ta...

Duygu Delen’in arkadaşları Ekmek ve Gül’ün Instagram canlı yayınına katılarak Duygu’nun intihar etme...

‘Duygu Delen eve tehditle götürüldü ve iki saat bo...

Avukat Önder Alkurt, Antep'te Mehmet Kaplan'ın evinden düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen'in tehd...

Bilirkişi raporunda Duygu Delen’in düşme anında bi...

Duygu Delen'in ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda Delen’in düşme anında bilincinin kapal...

Avukat Önder Alkurt: Duygu Delen dosyasında cinaye...

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Duygu Delen dosyasında sanık Mehmet Kaplan'ın kanında uyuşturucu te...