İHD Adana Şubesi: ‘İstismara karşı çocuk koruma sistemi kurulmalı’
İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi çocuk istismarına karşı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ‘Konunun dile getiriliş şekli ve içeriği insan hakları açısından eksiklikler içeriyor’ dendi.

İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Eylem Berfu Ulıtaş yaptığı açıklamada çocuk istismarı ve ölümle sonuçlanan cinsel şiddet vakalarındaki artışın son günlerde basına yansıyan olaylarla bir kere daha gündeme geldiğini söyledi. Konunun dile getiriliş şekli ve içeriğinin insan hakları açısından ciddi eksiklikler içerdiğini vurgulayan
Ulıtaş, “Zaman zaman gündeme gelen çocuğa yönelik cinsel taciz ve artık ölümle sonuçlanan şiddet konusu, sadece faillerin cezalandırılmasıyla çözülebilecek bir konu değildir. Çocuğa yönelik cinsel istismar bir şiddet türüdür” diye konuştu.

‘POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMELİ’
Önleyici ve koruyucu yaklaşıma sahip etkili bir çocuk koruma sisteminin kurulması ve sistemin etkisini izleyecek bir mekanizma kurulması gerektiğine vurgu yapan Ulıtaş, “Çocuk hakları temelli çalışmalar yürüten; ancak OHAL nedeniyle kapatılan örgütlerin yeniden açılarak İHD gibi hak temelli kurumlarla, uzmanlarla ve çocuklarla birlikte etkili politikalar geliştirme çağrısında bulunuyoruz” dedi.

HÜKÜMETE UYARI
İktidarın politikaları nedeniyle Türkiye’de çocuk istismarının sürekli arttığını belirten HDP’li Tülay Hatimoğulları da, “İktidarı uluslar arası sözleşmelere uymaya çağırıyoruz. Bu meselenin bir hastalık olmadığını görerek, bu sorunu bir an önce çözmeliyiz. Bizler çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için uğraşıyoruz. Bunun için de her alanda mücadele edeceğiz” diye konuştu.

İlgili haberler
GÜNÜN MESELESİ: İstismarcıları hadım etmek, idam e...

“Cezalar artırılsın, bu erkekler idam edilsin, hadım edilsin” gibi önerileri daha sık duymaya başlad...

Hadımı konuştukça, gerçek çözüm gizleniyor

Küçük Leyla ve Eylül’ün ölümü üzerine çocuk istismarının önlenmesi için yükselen talepler, yine hükü...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği: Kadınları ses çı...

Katledilen çocuklar Leyla ve Eylül için tüm kadınları ses çıkarmaya çağıran Esenyalı Kadın Dayanışma...