İHD Hakkari Şubesi Kadın Komisyonu: 26 kadın fotoğrafları paylaşılarak taciz edildi
Yüksekova’da sosyal medya hesapları üzerinden 26 kadına ait fotoğrafların izinsiz şekilde paylaşılarak, kadınların taciz edildiği iddia edildi. Kadınlardan ikisi İHD Hakkari Şubesine başvurdu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Kadın Komisyonu, Hakkari Yüksekova'da kendilerine başvuran 2 kadınla birlikte 26 kadının fotoğraflarının sahte sosyal emdya hesapları üzerinden izinsiz paylaşıldığını açıkladı. Kadınların kişisel hesaplarına da taciz ve tehdit mesajları gönderildiğini dile getiren Komisyon, olaya ilişkin hukuki sürecin başlatılması için başvuru yaptı.

Hakkari Şubesi Kadın Komisyonu adına basın açıklaması yapan İHD Hakkari Yönetim Kurulu üyesi Pınar Şen Şen, Hakkari ve ilçelerinde kadınların hedef alındığını, özel yaşam haklarının ihlal edildiğini söyledi. Olayla ilgili derneklerine iki kadının başvuru yaparak hukuki yardım talep ettiğini ifade eden Şen,“Yüksekova’da sosyal medya üzerinden gayrı ahlaki isimlerle açılan hesaplardan, 26 kadına ait fotoğrafların izinsiz bir şekilde alınıp isim ve soy isimleriyle birlikte paylaşılması, bu bölgede yaşayan kadınların onurlarına ve şahıslarına yapılmış büyük bir saldırıdır. Bu yüzden diyoruz ki sistemleştiren ve üretime geçen erkek egemen zihniyetinin aracı kadın ve kadın bedeni olamaz!” dedi.

Yaşanan bu durum karşısında kadınların beyanını göz önünde bulundurarak gerekli hukuki mücadeleyi vereceklerini aktaran Şen açıklamasına şöyle devam etti: “Belirtilen ifadelerden de anlaşılacağı üzere, kadın bedenini kullanarak fotoğrafları hakaret ve taciz içerikli kullanıcı adlarıyla açılan sosyal medya hesaplarında paylaşılması suçunun hukuki yaptırımı, Türk Ceza Kanunu’nda açık bir şekilde düzenlenmiştir. Konu ile alakalı olarak derneğimizin avukatları, hukuki süreci başlatıp olayın aydınlatılması ve suçun faillerinin gerekli cezayı alması için tüm imkanları ile çalışacaktır.”

Fotoğraf: İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi Kadın Komisyonu

İlgili haberler
Bölge’de şiddet, istismar, tecavüz, kadın intiharl...

İhraç edilen Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Gülizar İpek Bölge’de şid...

Tek adam bölgeyi hedef tahtasına çevirdi

Rosa Kadın Derneği’nin hedefe konması tesadüf değil. Bundan sonra bizim yapacağımız da birlikteliğim...

Bölge’de ‘fuhuş çeteleri’ neden etkili soruşturulm...

Sosyolog Halide Türkoğlu ve Hakkâri İHD Yöneticisi Pınar Şen, bu suçların üzerinin örtülmeye çalışıl...