İkizler Tekstil işçileri sendika haklarına sahip çıkıyor
Sultangazi’deki Hamaratlı-İkizler Tekstil işçileri TEKSİF’te örgütlendi. Fabrikadaki sendikalaşma üzerine işveren tasviye kararı aldı. İşçiler ise baskıyı artıran işvereni protesto etti.

İstanbul Sultangazi’de bulunan Hamaratlı-İkizler Tekstil işçileri, TEKSİF’te örgütlendikleri için işyerini tasfiye etme kararı alan ve baskıyı artıran patronu protesto etti. Patron tasfiyenin 31 Ekim’de yapılacağını duyururken işçiler de işyeri önünde eylem yaptı. İkizler Tekstil kadın işçilerin yoğunlukta çalıştığı bir fabrika.
TEKSİF Sendikasından Hasan Güneş eylem yapan işçiler adına bir açıklama yaptı. Sendikalaşmanın anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Güneş, “Anayasal haklarını kullanmak için, daha iyi koşullarda insanca yaşamak için, çoluk çocuğuna daha iyi bir gelecek sunabilmek için, barış için adalet için, özgürlük için sendikalara üye olan işçiler kapı önüne konuyor. İşçiler yaklaşık 3 ay önce sendikalaştı işverenin işçilerin hakkını tanımıyor, işçilere örgütlü olmayı, insanca, özgürce yaşamayı reva görmüyor. İşveren işçilere fiziki ve psikolojik baskı uyguladı. Sendikamızdan istifa etmeyenleri tehdit etti. Arkadaşlarımız buna rağmen yılmadı ve buna rağmen sendikamız yasal çoğunluğu sağlayarak bakanlığa başvurdu. Ve Bakanlıktan çoğunluk tespiti geldi” diye konuştu.


İlgili haberler
GÜNÜN İSYANI Tekstil işçisi bir okurumuzdan

"Kirli tuvaletlerden, kirli soyunma odalarından bıktık"

‘Makineden daha ucuz bir işçi' anlatıyor

Bir işçi kadın ne kadar da net özetliyor işçilerin durumunu: “İki yılda öğrendiğim bir çok şey var....

İşçi sınıfının ‘Jones Ana’sı

“Adresim ayakkabılarım gibidir; benimle birlikte yolculuk eder. Nerede haksızlığa karşı mücadele edi...