İKP: Yaşam hakkımızı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz
‘Evde, işte sokakta, kampüste şiddet her yerde, çözüm örgütlü mücadelede’ sloganıyla alanlara çıkacak olan İzmir Kadın Platformu, 25 Kasım günü 19.00’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde eylem yapacak.

İzmir Kadın Platformu (İKP), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde yapacağı eyleme ilişkin Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamada 25 Kasım günü saat 19.00’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi Eski Leman Kültür önünde toplanma çağrısı yapıldı.

İKP adına basın açıklamasını okuyan Deniz Şahin Gümüştekin, “Bizler İzmirli kadınlar olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da 25 Kasım’da her tür şiddete, tacize, tecavüze, istismara, kadın katliamlarına, LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemlerine, cezaevlerinde yapılan çıplak aramaya, yoksulluğa, güvencesiz çalışmaya, mobbinge karşı sokaklarda, meydanlarda, alanlarda sesimizi haykırmaya devam edeceğiz. Yaşam hakkımızı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

‘İSTİSMARCIYI AKLAMA YASANIN ÇIKMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

“İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı alan AKP iktidarı bir kez daha kadınların ve LGBTİ+’ların karşısında yer aldığını ve cinayetlerin esas faili olduğunu göstermiştir. Biz kadınlar İstanbul Sözleşmesi bizim diyoruz ve sözleşmeden asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha beyan ediyoruz” diyen Gümüştekin, AKP iktidarının mecliste çıkarmak istediği istismarcıyı aklama yasasına karşı da mücadele edip, izin vermeyeceklerini söyledi.

‘ŞİDDETE KARŞI DAYANIŞMAYI VE MÜCADELEYİ BÜYÜTÜYORUZ’

Ekonomik krizin ve yarattığı yoksulluğun, kadına yönelik şiddeti ve baskıyı artırdığını belirten Gümüştekin, “Mevcut durumdan en fazla etkilenen grupta bulunan göçmen kadınlar ise merdiven altı atölyelerde ucuz iş gücü olarak kullanılmakta tacize ve şiddete uğramaktadırlar. Bu düzeni değiştirene kadar şiddete uğrayan, ezilen ve sömürülen kadınların her biri için dayanışarak mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz, çünkü biliyoruz ki kadın dayanışması yaşatır” diye konuştu.

“Şiddete karşı dayanışmayı ve mücadeleyi büyütüyoruz” diyen Gümüştekin son olarak şunları söyledi; “Evde, işte, sokakta, kampüste şiddet her yerde, çözüm örgütlü mücadelede sloganımızla sokakları, meydanları doldurmaya, tüm İzmirli kadınları mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. 25 Kasım saat 19.00’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi Eski Leman Kültür önünde toplanmaya davet ediyoruz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İstanbul | Bu şiddet düzenine itirazımız var! 25 K...

25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım'da İstanbul'da kadınları şiddete karşı Taksim Tünel'de buluşmaya...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 25 Kasım et...

Ankara Mamak’taki Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, 25 Kasım’a giderken film gösterimi, söyleş...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden 25 Kasım pane...

17 Kasım Çarşamba günü Editörümüz Hilal Tok'un konuşmacı olacağı, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'n...