İKP’den 1 Mayıs çağrısı: Emek sömürüsüne karşı direnişi yükselteceğiz
İzmir Kadın Platformu (İKP) 1 Mayıs’a çağrı için Konak Kemeraltı girişinde basın açıklaması yaprak bildiri dağıttı.

Bildiri öncesi İKP açıklamasını okuyan Hülya Ulaşoğlu, “Biz kadınlar her haksızlıkta, her hukuksuzlukta nasıl sokakları doldurup, barikatları aşıyorsak bu 1 Mayıs’ta da sokaklarda olacağız. İşçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, bu yıl tüm itiraz eden kadınların direnişiyle yan yana geleceği, sözünü birlikte söyleyeceği bir gün olacaktır” dedi.


1 MAYIS KADINLARIN DİRENİŞ DALGASINA DÖNECEK

1 Mayıs’ın açlığa, işsizliğe, sömürüye, savaşa, katliamlara, doğanın yağmalanmasına, yağma rant ve savaş ekonomisine, tacize, tecavüze, çifte emek sömürüsüne, tahakküme karşı direnişlerin yükseldiği bir gün olacağını söyleyen Ulaşoğlu, “Egemenlerin yönetemediği bu günlerde sesimizi en gür şekilde haykıracağımız gün olacaktır. 2022 1 Mayıs’ı kadınların en önde olduğu bir direniş dalgasına dönecektir” diye ekledi.

EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN 1 MAYIS’TA ALANDAYIZ

Ulaşoğlu, “İstanbul Sözleşmesini feshedenlere karşı, 6284’ü kadınlara değil Nacilere uygulayanlara karşı, bu ülkeyi kadın mezarlığına çevirmek isteyenlere karşı, katilleri aklayan, kadınları yargılayanlara karşı, direnişin bir adım daha öteye taşınacağı bir gün olacaktır. Kayıt dışı güvencesiz çalışmaya hayır demek için, egemenlerin çürümüş sistemine karşı, kimliğimize, emeğimize, bedenimize sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta alanlardayız” diyerek tüm kadınları 1 Mayıs’a davet etti.

Açıklama sonrası kadınlar Kemaraltı çarşısında 1 Mayıs bildirisi dağıttı. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
1 Mayıs'a giderken göçmen kadın işçiler

1 Mayıs'a giderken Emek Partisi Göç Bürosundan Aysel Ebru Ökten ile göçmen kadın işçilerin yaşadıkla...

Bursa Birleşik Metal-İş Kadın Komisyonu: 1 Mayıs't...

Bursa Birleşik Metal-İş Kadın Komisyonu 1 Mayıs'a alanlara çağırdı.

Deri işçisi kadınlar: Emeğimizin hakkı, geleceğimi...

Tuzla Deri Sanayi'de işçilerin sendikalaşma mücadelesi verdiği, patronun engellemeye çalıştığı İskef...