‘İnandırıcı delil yok’ diyen mahkeme Efecan Şenolsun’a beraat verdi
Oyuncu Elit İşcan’a hakaret ettiği ve cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Efecan Şenolsun’un hakkında mahkeme ‘inandırıcı delil yok’ gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Aynı dizide oynadığı rol arkadaşı Elit İşcan’a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan oyuncu Efecan Şenolsun, “cinsel saldırı” ve “hakaret” suçundan beraat etti.

DHA’nın haberine göre Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Haydar Efecan Şenolsun, avukatları, müşteki Elit İşcan ile avukatları katıldı. Kadınlar da Elit İşcan’a destek olmak için adliyedeydi.

Önceki celsede sanık hakkında “cinsel saldırı” suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle açıklanan mütalaaya karşı Elit İşcan söz aldı. İşçan “Cinsel saldırı yönünden mütalaa doğrultusunda karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

İşcan’ın avukatları da sanığın “cinsel saldırı” ve “hakaret” suçlarından da cezalandırılmasını istedi.

Sanık Şenolsun ise “Yapmadığım bir olaydan dolayı yaklaşık 3 senedir yargılanmaktayım. Bu yönü ile ağır manevi problemler yaşamaktayım. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

MAHKEME ‘İNANDIRICI DELİL YOK’ DEDİ

Karar veren mahkeme, sanığın “hakaret” ve “cinsel saldırı” suçlarından beraatine karar verdi. Mahkeme beraat kararının gerekçesi olarak sanığın üzerine atılı suçları işlediğine dair kesin ve inandırıcı delillerin olmamasını gösterdi.

AVUKAT MERİÇ EYÜPOĞLU: SUSMAZSAK BİTECEĞİNİ BİLİYORUZ

Dava çıkışında açıklama yapan Elit İşcan’ın avukatı Oya Meriç Eyüpoğlu, “Maalesef mahkemede beraat kararı verildi. Oysa geçen hafta umutluyduk aslında, çünkü savcı Efecan Şenolsun’un cinsel saldırı suçundan cezalandırılması yönünde mütalaa vermişti. Yine çok tanıdık olduğumuz, alışık olduğumuz erkek yargı tecelli etti bizim açımızdan ve herhangi bir gerekçe de açıklanmaksızın bir beraat kararıyla çıktık bu kadar uzun süren bir yargılamanın sonucunda. Karşı taraf çok saldırgandı. Sadece bizlere değil kadınlara, sosyal medyadaki destek paylaşımlarına yönelik çok aşağılayıcı ifade kullandı özellikle avukat. Bir malzeme olarak pek çok şeyi büskürttü üzerimize. Hakim de erkek dayanışmasıyla anladı ki kendini, beraat kararı verdi. Üst mahkemeye itiraz edeceğiz, hukuki süreci işleteceğiz. Ama aynı zamanda kararlı ve ısrarlı mücadelemizi, kadın dayanışmasına olan inancımızı sürdüreceğiz. Canımız sıkkın. Ama karar ne olursa olsun Elit’in haklı olduğunu ve ne olursa olsun susmazsak biteceğini biliyoruz” dedi.

Fotoğraflar: Elit İşcan'ın Twitter hesabından alınmıştır 

İlgili haberler
Şiddete maruz kalan Elit İşcan: Yalnız değiliz, de...

Efecan Şenolsun’un, dizi setinde Elit İşcan‘a cinsel saldırıda bulunması nedeniyle yargılandığı dava...

Cinsel tacizde bulunan oyuncu Efecan Şenolsun hakk...

‘Yaşayamayanlar’ dizisinin setinde oyuncu Efecan Şenolsun tarafından taciz edilen oyuncu Elit İşcan...

Sette tacize yapım şirketinden açıklama

Dizi setinde, rol arkadaşı Efecan Şenolsun tarafından taciz edildiğini ve yapım şirketinin hiçbir şe...