İpek Er’in annesi: İçim yanıyor, uzman çavuş en ağır cezayı alsın
Uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğrayan İpek Er’in annesi Hakime Kılıç, ‘İçim yanıyor dayanamıyorum her yerde kızımın yüzünü görüyorum. Uzman çavuşun en ağır cezayı alması gerekir’ dedi.

Uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüz ettiği İpek Er (18), 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunması ardından 34 gün sonra yaşamını yitirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Tevgera Jinên Azad (TJA) ve HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca İpek Er’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye esnasında konuşan İpek’in annesi Hakime Kılıç, “Herkes bu davadan vazgeçebilir ama ben asla bunun peşini bırakmayacağım” dedi.  

‘DAVADAN VAZGEÇMEYECEĞİM’

Kimsenin hakkı yok çocuklarımıza tecavüz etsin diyen Kılıç, “İçim yanıyor dayanamıyorum her yerde kızımın yüzünü görüyorum. Kızım kendisini çok seviyordu o son gün giydiği kıyafetler gözümün önünden gitmiyor. Allah’ın verdiği canı o uzman çavuş nasıl alır. Ben yaşadığım müddetçe kızımın hesabını soracağım. Ömür boyu hapiste kalması lazım. Bunun için elimden ne geliyorsa onu yapacağım.Herkes bu davadan vazgeçebilir ama ben asla vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

‘ADALET İSTİYORUM’

Hakime, failin fotoğraflarını her yerde gösterdiklerini fakat bunun yetmediğini sözlerine ekledi. Hakime, “Kızım bir ayı aşkın hastanede kaldı ona sahip çıkmadılar. Bir gün kapımızı çalmadılar. Kızımın yanına beni almıyorlardı. Bugün babasına da dedim: ‘Avukatın yanına gidiyorsun benim de gelmem gerekiyor. Benim de konuşmam gerekiyor. Eğer Bakan’la konuşacaksan benim de gelip konuşmam gerekiyor.’ Cumhurbaşkanı Erdoğan alsın benim fotoğrafımı benim için de adalet istesin. Ne olursa olsun bu davamın peşini bırakmayacağım” dedi.

İPEK ER’İN AİLESİ, UZMAN ÇAVUŞ MUSA ORHAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
İpek Er’in avukatları, “nitelikli cinsel saldırı" suçu ile yargılanacak olan Uzman Çavuş Musa Orhan hakkında suç duyurusunda bulundu.
11 avukatın imzasıyla Batman Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuruda Orhan’ın aynı zamanda “intihara sürükleme” suçunu işlediği belirtildi.
Aile avukatlarının Er’in cenazesinin defni esnasında HDP milletvekilleri Sıddık Taş, Remziye Tosun ve Semra Güzel ile kitle örgütleri temsilcilerinin polisler tarafından mezarlığa alınmamasına ilişkin de suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıkları öğrenildi.

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
Batman’da cinsel saldırı iddiası: Aile karakola de...

Batman Beşiri'de 17 yaşındaki kız çocuğunun Uzman Çavuş M.O'nun cinsel saldırısına maruz kaldığı idd...

‘İstanbul Sözleşmesi uygulanmış olsaydı İpek hayat...

Adana Kadın Platformu, yaptığı basın açıklaması ile İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmamasının kadınla...

Bölge’de şiddet, istismar, tecavüz, kadın intiharl...

İhraç edilen Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Gülizar İpek Bölge’de şid...