İranlı Z.N.’ye tecavüz eden faillerin davası ertelendi
Kurubaş Geri Gönderme Merkezinde İranlı Z.N.’ye tecavüz eden güvenlik görevlileri hakkında açılan dava duruşması, mütalaa verilmek üzere 13 Nisan’a ertelendi.

Van’daki Kurubaş Geri Gönderme Merkezinde (GGM) İranlı Z.N. adlı kadına tecavüz eden güvenlik görevlileri İ.H.K. ve Y.V. ile halen teşhis edilemeyen bir kişi hakkında “Nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla açılan davanın 2’nci duruşması, Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Van T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan sanıklar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Van Barosu avukatları duruşmada hazır bulunurken, gazetecilerin duruşmayı izlemesine pandemi gerekçesiyle izin verilmedi.  

Duruşmada ilk olarak GGM’de görevli olan 3 tanık dinlendi. Tanıklar, 2 sanığın da diğer katlara müdahale haklarının bulunmadığını belirterek, Z.N. lehine beyanda bulundu.

Daha sonra savunma yapan iki sanık, bir önceki celsede verdikleri ifadelerini tekrarlayarak, beraat istedi.

Z.N.’nin avukatları ise o günün nöbet listesi ile Z.N.’nin yanında kalan diğer kişinin odadan çıkarıldığına dair tutanağın dosyaya konulmasını talep etti.

Mahkeme, avukatların talebinin esasa ilişkin olmadığı için reddetti. Mahkeme, iddia makamının bir sonraki duruşmada mütalaa vermesine karar vererek, duruşmayı 13 Nisan’a erteledi.

Haber ve fotoğraf kaynak: MA

İlgili haberler
Van'da mülteci merkezinde tecavüze soruşturma açıl...

Van Geri Gönderme Merkezinde güvenlik görevlilerinin tecavüzüne maruz kalan mülteci kadın Z.N. davas...

Van’da cinsel saldırı davası ertelendi

Van’da bindiği otobüste cinsel saldırıya uğrayan Berrin P. Ç.'nin şikayeti üzerine açılan dava 11 Ma...

‘Bu ülkede kadın, hayvan, çocuk, yeşil olmayacaksı...

Çankaya’da dört kadın, sokak hayvanlarına bakmak için dişini tırnağına takmış mücadele ediyor. Çevre...