İşçi kadınlar kadına yönelik şiddeti ve yasaları konuştu
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle bir araya gelen Genel-İş 7 No’lu Şube üyesi işçi kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı Kanun’u konuştu.

Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube 25 Kasım kapsamında kadın üyeleriyle söyleşi gerçekleştirdi. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde bir araya gelen kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı Kanun’u konuştu. Söyleşiye konuşmacı olarak Avukat Muradiye Savran Kavut ve Avukat Nurdan Parlak katıldı.

İstanbul Sözleşmesi’nin amacının kadınları her türlü şiddetten korumak olduğunu ifade eden Kavut, zorla evlilik ve kürtaj gibi eylemlerinde suç olduğunu söyledi.
İstanbul Sözleşmesi’ne dayalı olarak çıkarılan 6284 sayılı Kanun’un erkek şiddetine karşı başvurulabilecek en önemli düzenleme olduğunu dile getiren Kavut, yasaya bağlı olarak kadınların sığınma, geçici koruma, şiddet uygulayanın evden uzaklaştırılması, adresin gizlenmesi, geçici maddi yardım talep edebileceğini söyledi.

Daha sonra söz alan Avukat Nurdan Parlak, kadınların şiddet gördüğü zaman önce polisi aramasının önemli olduğunu ifade ederek, savcıya başvurmasının gerektiğini hatırlattı.

Parlak ayrıca şiddet gören kadınların İzmir Borusu'nun kadın komisyonunu başvuru yapabileceğini de ekledi.

İlgili haberler
Krizsiz, şiddetsiz, savaşsız, sömürüsüz bir dünya...

Kadınlar 25 Kasım’da kadın cinayetlerine, şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, krizin derin...

Şişli’de Ekmek ve Gül buluşması: Motivasyonumuzun...

Şişli Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla kadınlar “Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı Ekmek ve Gül Foru...

25 Kasım 2019 || Birlikteyiz, değiştireceğiz!

Dünyada olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanında da kadınlar 25 Kasım’da şiddete, ayrımcılığa, eşits...