İşçi servisi kaza yaptı, 6 gündür yaşam mücadelesi veren Sinem hayatını kaybetti
Çankırı’da çorap fabrikası işçilerini taşıyan serviste ağır yaralanan 22 yaşındaki Sinem Toruk, 6 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Çankırı’nın Eldivan ilçesinde, 23 Mayıs tarihinde otobüsün devrilmesi sonucu 3’ü ağır olmak üzere 18 işçi yaralanmıştı. Şabanözü ilçesinde bulunan GEL-AL çorap fabrikasında çalışan işçileri taşıyan otobüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrası şarampole devrilmişti. Ağır yaralanan işçilerden 22 yaşındaki Sinem Toruk, Çankırı Devlet Hastanesinde tedavi altındaydı. Toruk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazanın şoförden kaynaklandığının iddia edildiğini belirten bir işçi, “Aynı yoldan ben de kaç kez geçtim. Kazanın yapıldığı yol öyle kayacak bir yol değil. Adam tutuklanmış ama onca işçi yaralandı tabii, telafi edilecek bir şey değil” dedi.

Kazanın ardından Çankırı’da konuştuğumuz işçiler, haberin herkesi üzdüğünü anlattı. Bir işçi “Çok zor bir durum. Ağır yaralılar arasında çok genç bir kız vardı, kolunun ameliyatla alındığını söylüyorlardı. Maalesef hayatını kaybetmiş. Annesi ‘Artık çocuğum yaşasın bana yeter’ diyormuş. Aynı yaşlarda çocuğum var, asla böyle bir şey olduğunu hayal dahi edemiyorum” dedi.

Başka bir işçi ise “Bu dönemde çok zorluklar yaşanacaktır. Ama çorap fabrikası yurt dışına üretim yapıyor. Fabrikada yurt dışına üretim yapan yerin sorumlularının numarası var. Herkes istediği gibi bir sorun olduğunda arayabiliyor. O yüzden ben işçileri mağdur edeceklerini düşünmüyorum” dedi.

Haber: Evrensel

Fotoğraf: İSİG Meclisi


İlgili haberler
Kadın işçileri taşıyan servis kaza yaptı: 16 işçi...

Karaman OSB’de bisküvi fabrikasında çalışan kadın işçiler gece mesaisinden dönerken servisin lastiği...

Tekirdağ'da iş cinayeti | Asiye Önal forkliftin al...

Tekirdağ'da, çalıştığı fabrikada forkliftin altında kalan Asiye Önal, hayatını kaybetti.

13 yaşında iş cinayetinde ölen Suriyeli Ula’yı 25...

Kadınlar için türlü biçimlerde ‘ölüm’ dayatan, emeğimizin, bedenimizin, çocukluğumuzun çalındığı bu...