İskenderun emek ve demokrasi güçleri çadırlarımızın boşatılmasıyla ilgili açıklama yapacak
İskenderun’daki emek ve demokrasi güçleri, bizim de içerisinde yer aldığımız gönüllü çadırlarının Kaymakamlık talimatıyla kaldırılmasına ilişkin yarın açıklama yapacak.

İskenderun’daki Mustafa Kemal Mahallesi çadır alanında; Kız Kardeşlik Köprüsü çağrımızla birlikte oluşturduğumuz çadırlarımızın ve Gıda-İş, İletişim-İş, Birtek-Sen, ODTÜ Mezunları Derneği, Rotary Kulüp’ünün de çabalarıyla oluşturduğu çadırların Kaymakamlık kararıyla kaldırılmasına tepkiler sürüyor.

İskenderun’daki emek ve demokrasi güçleri ve depremzedeler çadırların boşaltılmasına, yarın yapacakları basın açıklamasıyla tepki gösterecek. 17 Mart Cuma günü 13.00’te Cemevinin arkasındaki Eğitim Sen, KESK çadırları önünde yapılacak açıklama için şu çağrı yapıldı:

“İskenderun’daki Mustafa Kemal Mahallesi çadır alanında, Gıda-İş, İletişim-İş, Birtek-Sen, Ekmek ve Gül, ODTÜ Mezunları Derneği ve Rotary Kulüp çabalarıyla çadırlar kurdu. Depremin üçüncü gününden itibaren, depremzedelerin barınma, beslenme, hijyen, sağlık ihtiyaçları bu gönüllü gruplar tarafından karşılamaya çalıştık. Depremin 38 gününde İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in talimatı ile çadırlar kaldırıldı. Gönüllü arkadaşlarımıza yönelik saldırgan tutum gösterilmiş, basın mensuplarının işlerini yapmaları engellenmiş, başından beri gönüllü çalışan arkadaşımıza gözaltı girişimi yapılmıştır.

Kaymakam'ın kamuoyuna yaptığı suçlayıcı açıklamalar ve gönüllülerin çadırlarının kaldırılması ile ilgili İskenderun emek ve demokrasi güçleri, depremzedeler olarak 17 Mart Cuma günü saat 13.00’te Cemevini arka tarafında Eğitim Sen, KESK çadırları önünde açıklama yapılacaktır.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
DİDF: Kız kardeşlik köprüsü engellenemez!

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu yaptığı açıklamayla, İskenderun’daki Mustafa Kemal çadır alan...

Göçmen Kadınlar Birliği: Kız Kardeşlik Köprüleri’n...

İskenderun’daki Mustafa Kemal çadır alanındaki çadırlarımıza AFAD tarafından el konulmasına tepki gö...

AFAD, İskenderun'da çadırlarımıza el koydu: #Kızka...

AFAD, İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi’nde depo olarak kullandığımız çadıra, kadın- çocuk çadırlar...