İskenderun Kadın Platformu: 8 Mart’a giderken haklarımıza sahip çıkacağız
İskenderun Kadın Platformu katledilen kadınlar için açıklama yaptı. Platform üyesi kadınlar, ‘ 8 Mart’a giderken haklarımız için mücadelemiz devam edecek’ dedi.

İskenderun Kadın Platformu, kadına yönelik şiddet ve kadın katliamlarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Buket Yıldız, Esra ve Beren, Berna Özdemir, Selin Çulha, Fatma Karaca, İpek Bakımcı, Medine Kara Sibel Kaya ve en son Dörtyol ilçesinde 4 çocuğunun gözü önünde eşi tarafından katledilen Şule Yıldırım ve daha binlerce kadın. Hikayeleri hep aynı.
Erkekleri sırf redettiğimiz, boşanmak istediğimiz için katlediliyoruz .
Kadınları öldürme cesaretini, kadınlar öldürüldüğünde dahi yine o kadınların hayatını mercek altına alan, yine kadınların tercihlerini sorgulayan, öldüreni değil öldürüleni suçlayan savcılar, hakimler, medya, iktidar ve toplumun bir bütün olarak erkek egemen zihniyetten alıyor.
İktidar ve onun erkek egemen kurumları kadınların yaşam güvencesi olan haklarına saldırarak bu katliama ortak olmaktadır.
Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sebep ve sonuçlarını yıllardır dile getirdik. Kadınlarla erkekler arası fiili eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı acil önlem alması gerektiğini her defasında dile getirdik. Ancak önümüze çıkan acı gerçek sorunun çözümünün toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı bakış açısının değiştirilmesi gerekliliği ve bu konuda bir arpa boyu alınmadığıdır.
İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun gereğince şiddeti önleme, şiddetle mücadele etme devletin kurumları tarafından güvence altına alınması gerekirken, bir kadının katledilişini alternatif medya arayıcılığı ile öğrenilmesi ve takip edilmesi ve faillerin ancak kadınların kitlesel basıncıyla yargılanması kabul edilemez.
Her cümleniz kadınlara, LGBT+’lara artan şiddet olarak geri dönüyor. Erkek şiddetinin bu denli artması erkek yargı, devlet ve tüm kurumları fail kadar suçludur. Kadın cinayetlerinin faili hükümettir. Kadın cinayetlerinin faili İstanbul Sözleşmesi’nin iptalini isteyenlerdir.
İstanbul Sözleşmesi biz kadınların hukuki güvencemizdir. Sözleşmesinin uygulanması için mücadelemiz devam edecek. 8 Mart’a giderken İskenderun Kadın Platformu olarak haklarımız için mücadelemiz devam edecek.


İlgili haberler
İskenderun Kadın Platformundan çağrı: Şiddetle müc...

İskenderun Kadın Platformu, Meclis'teki tüm partileri şiddetle mücadele konusunda Yol Haritası/Eylem...

İskenderun Kadın Platformu: Şiddet karşısında susm...

İnfaz yasasıyla tahliye olduktan sonra çocuğunu öldüren erkeğe dikkat çeken İskenderun Kadın Platfor...

İskenderun’da kadınlar sokakta!

İskenderun Kadın Platformunun çağrısıyla sokağa çıkan kadınlar 8 Mart taleplerini dile getirdi.