İskenderun Karaağaç’ta kadınlar buluştu, çocuklar ve gençler eğlendi
#KızKardeşlikKöprüsü ile hayatı yeniden kuruyoruz çalışmamız kapsamında İskenderun Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan kadınlar buluştuk, çocuklarla oyunlar oynadık...

Çağrısını yaptığımız “Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz” kampanyamız ile Türkiye’nin pek çok yerinde Ekmek ve Gül Gruplarından kadınlar depremzede kadınlarla dayanışmayı büyütürken, mahallelerdeki ihtiyaçları da depremzede kadınlarla birlikte belirliyor.

Bugün İskenderun Karaağaç Mahallesi’ndeki kadınlarla buluştuk. Kadınlar en temel ihtiyaçlarını belirlemek üzere bir araya gelirken, taleplerinin nasıl gerçekleşeceğini de tartıştı. Kadınlar açısından en büyük belirsizlik eğitim. Bu nedenle en çok dile getirdikleri taleplerden biri de çocuklarının eğitiminin sürmesi, bölgeye bir derslik yapılması oldu. Lise öğrencileri pandemi ile birlikte lise yaşamlarının çoğunu online eğitimle aslında eğitimden uzak geçirmiş. Bugün onların da en önemli isteği okula gidebilmek.

Kadınlar açısından en çok konuşulan şeylerden biri de deprem anı ve depremden bugüne gece uyurken yaşadıkları tedirginlik. Faturaların silinmeyip ertelenmesine, ilk vazgeçilenin çocukların eğitimi olmasına, ilk 3 gün hiçbir devlet görevlisinin İskenderun’da olmamasına, 40 günü aşmışken hâlâ içme suyunun ücretsiz ve düzenli olarak depremzedelere su sağlanamamasına öfkeliler. Kadınlar yaralarını sadece dayanışmayla sarabileceklerinin de bilincindeler, bunu yapabilmenin ve devam ettirebilmenin olanaklarını da konuştu.

Depremden etkilenenler de bir yandan çocuklar. Okula gidemeyen çocuklar sürekli depremin konuşulmasına maruz kalıyor. Geceleri korkudan uyuyamamaları, yatağa girmek istememeleri de önemli bir sorun. Buluşma kapsamında çocuklar yaşıtlarıyla buluşurken, oyun oynadı, resim yaptı…

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İskenderun’da bitmeyen tedirginlik: ‘Artık talebim...

Depremden sonra devletten hiç yardım alamadığını söyleyen Emire, ‘Hiçbirinden destek alamadık. Kızıl...

İskenderun’da gönüllülerin yaşadığı zorbalığa orta...

İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi’nde gönüllülerin kurduğu çadırların kaldırılmasına karşı bir aray...

İskenderun’da #KızKardeşlikKöprüsü devam ediyor, s...

Kız kardeşlik köprüsü engellere rağmen sürüyor. Ülkenin dört bir yanından kadınların gönderdiği malz...