İstanbul Sözleşmesi için Pendik’te yerel kurumlar bir araya geldi
İstanbul Pendik'te bulunan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmak üzere Esenyalı'nın yerel kurumlarının kadın yöneticilerine ve temsilcilerine çağrıda bulundu.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için Pendik'teki yerel kurumların kadın yöneticilerine ve temsilcilerine çağrıda bulundu. Derneğin çağrısıyla yapılan toplantıya, DERİTEKS Kadın Komisyonu, Erzincan Başbudak Köy Derneği Kadın Kolları Yöneticisi, Esenyalı CHP birim sorumlusu, Aydınlı Kadın Grubu ve Emek Partisi üyesi kadınlar katıldı.  

‘SOKAKTAKİ KADINLARIN DİRENİŞİ ÇOK DAHA KIYMETLİ OLACAK’

Bir araya gelen kurumlar önümüzdeki günlerde İstanbul Sözleşmesi'ne yapılan saldırılara karşı birlikte hareket etmeyi, devamında İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için birlikte yapacaklarını konuştu.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'nin çağrıcısı olduğu toplantıda kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nin içeriğine ve bugün neden tartışma konusu olduğuna ilişkin konuştuktan sonra kararlar aldı.  Bu kararla göre kadınlar Pendik ve Tuzla organiza sanayi bölgelerindeki işyerlerine, fabrikalara bildiri dağıtılacak. İş çıkışlarında, vardiya değişiminde ortak hazırlanan bir bilgilendirme broşürü dağıtılacak. Bildirilerde İstanbul Sözleşmesi'nin önemini anlatan yazılar yer alacak. Bir yerel forum gerçekleştirilecek. Ardından Pendik pazarında kadınların taleplerini içeren yaygın bir bildiri dağıtımı yapacak. 

Söz alan kadınlar, kadınların sözleşme maddelerini bilmediklerini, o yüzden yerelde bir bilgilendirme ve aydınlatma çalışması yapmaya ihtiyaç duyduklarını aktardılar. "Kadınlar kendini tehdit altında hissettiğinde de uzaklaştırma kararı ile önlem alabiliyorlardı. Fakat İstanbul Sözleşmesi'nin tartışılması kadınların çekincelerini artırırken, 'aile birliğini bozuyor' diyerek şiddete karşı önlemlerin de uygulanmadığını, erkeklerin bundan cesaret aldığını görüyoruz. Sokakta sesimizi daha çok duyurmamız, daha çok kadına ulaşmamız lazım. Sözleşmenin sürekli gündem edildiği bu günlerde sokaktaki kadınların direnişi çok daha kıymetli olacak. İstanbul Sözleşmesi'nde erkeklere düşman olarak bakıldığını düşünüyor çoğu erkek, bilmeden karşı çıkıyorlar. Bu düşünceyi değiştirmek lazım. Bu nedenle maddeleri daha fazla öne çıkarmalıyız" diyerek izlenimlerini aktardılar.

İstanbul Sözleşmesi'nin bazı fabrikalarda iki taraflı bir tartışmanın gündemi olduğunu, karşı çıkanlarla destek olanların sözleşmenin içeriğine ilişkin daha fazla bilgi sahibi olabilmesi için çalışmalar yapmak gerektiğini öneren işçi kadınlar da oldu. 

İlgili haberler
GÜNÜN DİKKATİ: DİH’li kadınlardan ‘İstanbul Sözleş...

Demokrasi İçin Hukukçular grubundan kadın hukukçular: ‘İstanbul Sözleşmesinden elinizi çekin ve sözl...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Arjantinli kadınlardan İstanbul...

Arjantin'den ISADORA (Mücadele İçerisindeki Kadınlar: Sosyalist Sol ve bağımsızlar) üyesi kadınlarda...

İzmirli kadınlar kararlı: İstanbul Sözleşmesi'ne s...

İzmir Alsancak'ta düzenlenen forumda bir araya gelen kadınlar, AKP iktidarına ‘Kadınların şiddetsiz...