İstanbul Sözleşmesi'ne dönük saldırıları protesto eden kadınlar gözaltına alındı
İstanbul'daki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binasına pankart asarak İstanbul Sözleşmesi'ni savunan 7 kadın gözaltına alındı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Numan Kurtulmuş’un hedefe aldığı ve İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını gündeme getiren son tartışmalara tepki gösteren 7 kadın İstanbul ‘daki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nü binasına pankart astı. Bina penceresinden konuşma yapan bir kadın “Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeye hiç niyetimiz yok. İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kalkmayacak. Kadınlar, erkek şiddeti ile yaşamaya mahkûm ediliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı neyi bekliyor? Sosyal medyada ismimizin gündeme düşmesini mi bekliyor?” dedi. Binaya giren polisler 7 kadını gözaltına aldı.  

NE OLMUŞTU?
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş İstanbul Sözleşmesine ilişkin “Nasıl usulünü yerine getirerek bu sözleşme imzalanmışsa, aynı şekilde usulü yerine getirilerek bu sözleşmeden çıkılır” demişti. Erdoğan ise “Halk istiyorsa kaldıralım” talimatı vermişti. Yıllardır İstanbul Sözleşmesinin maddelerini yerine getirmeyen İktidarın yanı sıra, kadın düşmanı politika savunucuları “Yuva yıkan yasa” gibi ifadelerle kadınların şiddetten korunması için uluslararası olan bu sözleşmeyi hedefe koyuyor.
İlgili haberler
GÜNÜN HATIRLATMASI: İstanbul Sözleşmesi kadınlar i...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li Numan Kurtulmuş’un İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin sözleri tartışılır...

İstanbul Sözleşmesine saldırılar sürüyor! Erdoğan’...

Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesinin kaldırılması yönünde talimat verdiği belirtildi. AKP’li Numan Kurt...

İstanbul sözleşmesine saldırılar: Kadına şiddet mü...

Sözleşmenin yok edilmesi demek Türkiye’nin kadına yönelik şiddete karşı tüm yükümlülüklerinden kurtu...